UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN MERAKLA BEKLEDİĞİ TEOG 3'ÜNCÜ NAKİL TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!..

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN MERAKLA BEKLEDİĞİ TEOG 3'ÜNCÜ NAKİL TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!..

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN MERAKLA BEKLEDİĞİ TEOG 3'ÜNCÜ NAKİL TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!..

TEOG yerleştirmeleri için yapılan nakil uygulamasında 3. nakil sonuçları açıklandı. Öğrenciler TEOG 3. dönem nakil sonuçlarını e-Okul üzerinden öğrenebilecekleri gibi Millî eğitim Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden de öğrenebilirler.

Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi' kapsamında ortaokulların 8’inci sınıflarına yönelik nakil işlemleri sona erdi. 25 tercihinden birine yerleşemeyerek sistem tarafından otomatikman açık liseye kaydedilen öğrenciler, yerleştiği okuldan memnun olmayıp başka okula gitmek isteyen öğrenciler nakil başvurusunda bulundu. Nakillerde boş kontenjan şartı aranmadı.. Özel okulda okumak isteyenlerin yerleştirme havuzuna dahil olmadan kayıtları daha erken tarihlerde olacak.

TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtildiği gibi 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç nakil hakkı tanındı. 3. dönem nakil başvuruları 4 Eylül'e kadar başvurular alındı. Son nakil tercihleri olan 3. nakil tercih sonuçları az önce açıklandı. Nakil sonuçlarınızı aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 TEOG 3. NAKİL TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI!

NAKİL İŞLEMLERİ 3 KEZ YAPILDI

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları,

• 17-21 Ağustos 2015,

• 24-28 Ağustos 2015,

• 31 Ağustos-4 Eylül 2015

tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapıldı.

Yerleşen öğrencilerin yüzdelik dilimleri incelendiğinde daha düşük yüzdelik dilimine sahip öğrencilerin, geçen yıla göre daha yüksek yüzdelik dilimindeki okula yerleştiği görülüyor. Örneğin geçtiğimiz yıl %17.25 diliminden öğrenci almış bir okula bu yıl %18.31 dilimindeki öğrenci yerleşmiş. Bu durum bu yüzdelik diliminde %1.06’lık bir düşüşü gösteriyor. Başka bir ifade ile %18’lik dilime kadar olan öğrencilerin yaklaşık %1’i özel veya farklı bir okul gurubunu tercih etmiş gibi görülüyor. (Toplam öğrenci sayısında geçen yıla göre az da olsa artış var.)

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILDI?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTEOG  MEB  SINAV SONUÇ 2015