UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FATİH TERİM VE SELÇUK İNAN HOLLANDA MAÇI ÖNCESİNDE GAZETECİLERİN KARŞISINA GEÇTİ! İŞTE O AÇIKLAMA!..

FATİH TERİM VE SELÇUK İNAN HOLLANDA MAÇI ÖNCESİNDE GAZETECİLERİN KARŞISINA GEÇTİ! İŞTE O AÇIKLAMA!..

FATİH TERİM VE SELÇUK İNAN HOLLANDA MAÇI ÖNCESİNDE GAZETECİLERİN KARŞISINA GEÇTİ! İŞTE O AÇIKLAMA!..

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Selçuk İnan Hollanda maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

 Basın toplantısında sözü ilk alan Selçuk İnan şöyle konuştu:

 "Letonya beraberliği ile ilgili ne söylerseniz haklısınız. Beceriksizlik derseniz beceriksizlik. Kötü şeyleri konuşmaktansa yaptığımız doğruları konuşmak daha iyi. Şanssız. Yarın kazanılacak çok önemli maç var önümüzde. Sneijder ile konuştuk Ona 'Hollanda her Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda orada var. Bir kere de siz katılmayın biz gidelim' dedim. Seyirci özlenen bir durumdu. Galatasaray kupalar kazandım. Ama bir Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası görmedim. Bütün insanların Milli Takım'ı sahiplenmesi gerekir. Yarınki maçta da sonuna kadar desteklerini versinler. İnşallah onlara o mutluluğu yaşatacağız. Bundan önceki dönemde tam tersi durum yaşanıyordu. Son 2 yılda hiç beklemediğimiz anlarda gol yiyerek istediğimiz sonuçları alamadık. Letonya maçı buna iyi örnekti. Maalesef konsantrasyon kaybı kötü şeyler doğurabiliyor. Bundan ders almamız lazım. Yarın inşallah bunu yaşamayız ve galip geliriz. Yarın sahadaki 11 kişi, canlarıyla, başlarıyla mücadele edecek. Bunun garantisini verebilirim."

 Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in sözleri şöyle:

 "Herkese iyi günler diliyorum. Açıkçası kuralar çekildiği zaman Hollanda'yı en başta favori, Türkiye'yi ikinci sıraya koymuştu herkes. Ama ne Hollanda ne Türkiye bunu gerçekleştiremedi. İstediğimiz yerde değiliz. Hollanda ile grubun bu aşamasından bu kadar kritik bir maç oynayacak olmamız bizim için sürpriz oldu. Birkaç talihsizlik yaşamıştır ama Hollanda futbolu her zaman dünyada söz sahibidir. Bizim açıkçası konuşmamız gereken sıkıntılar Hollanda'dan çok değişik. Avrupa Şampiyonası'na katılıp katılmamamız bence konuşmamız gereken en son şey. Bizim konumuz ülkemizin sıkıntısı, skordan değildir. Ocak ayında yaptığım konuşma gibi skorlar en son konuşulması gereken konudur. Hollanda skorlar ile ilgili eleştiri yapabilir. Çözmemiz gereken başka sorunlar var. TFF ile 7 senelik sözleşme imzalama nedenim, Türk futbolunu doğru bir yöne, ideal bir tarafa götürmek. Bu da turnuvaya katılıp katılmamaktan, sonuçtan daha önemlidir.

 "Yarın turuncu formalı herkesi rakip olarak görüyoruz"

 - Sneijder beraber çalıştığım bir oyuncu. Buna dünya çapında bir oyuncu daha eklendi Van Persie. Türkiye'deki 2 büyük kulübün oyuncuları olması onları baskıdan kurtarır. Biz onlarla Türkiye'de olmaktan son derece memnunuz. Biz yarın turuncu formalı herkesi rakip olarak görüyoruz. Wesley daha avantajlı. Üçüncü seneye giriyor burada. O gerekeni anlatır zaten.

 - 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülükten dolayı buradan Şenol hocamızı, futbolcularımızı, emeği geçen herkesi tebrik ederiz. Umarım 2002'deki Milli Takım gibi bir takım yaratırız. 2018 Dünya Kupası'na katılarak kendimizi göstereceğimize inanıyorum. Bu takım da inşallah onun gibi olur ve daha iyisi olur.

 "Robben'in boşluğunu doldururlar"

 - Robben çok önemli bir oyuncu. Dünyanın en değerli oyuncusundan biri ama Hollanda'da onun boşluğunu dolduracak oyuncular mevcut.

 - Hakemle ilgili eleştirim bizim canımızın yandığım için. Oyuna ve sonuca hiçbir zaman bahane bulmadım. Sizin de canınızın yandığını biliyorum. Kendimle ilgili bir sıkıntımdan değil, ülkenin canının yandığından böyle bir söylemde bulundum. Anladım ki herkesin canı yanmamış. Onlar biz kazandığımız zaman canları yanar. Bir düdük, birkaç düdük geldiğimiz yerin bahanesi değil. Hakemle ilgili yaptığım açıklamalar her zaman yaptığım açıklamalar değil. Böylece yanmayanları da görmüş olduk.

 Volkan Demirel konusu

 - Volkan Demirel, benim de bir evladım. Ancak maçtan 24 saat önce burada vereceğim cevap hiç kimseye faydası olmaz. Spekülasyona yol açar. 3 kalecimiz var, 3'ü de Volkan Demirel gibi değerli. Onlara en büyük desteği Volkan Demirel'in vermesi gerekir. Bence bunu burada bırakalım. Kalecilerimize çok ayıp olur, onlara haksızlık olur. Bu konunun kapanmasında yarar var. Çünkü yarınki maç daha önemli.

 "Volkan Babacan kalede olacak"

 - Ozan'ın bir rahatsızlığı var. Serdar Aziz'in oynayıp oynamayacağı belli değil. Herkesin isteğini, kazanma arzusunu çok yüksek seviyede görüyorum, bu beni çok mutlu ediyor. Serdar da oynayabilir. Arda'nın durumunu biliyorsunuz. Öz veriyle oynuyor, koşuyor. Yarın bizim en önemli silahlarımızdan biri olacak.

 - Volkan Babacan'da bir tereddütüm yok. Yarın sahada olacak. Ona sonuna kadar güveniyorum. Yediği golde tek hata yapan o değildi. Oyun kurgusunda değişiklik olabilir. Toplu halde, bütünlük içerisinde oynamamız gereken bir maç. Letonya maçında hücumla savunma arası zaman zaman açılmıştı. Bunu tolere edebildik. Ancak Hollanda maçında tolere edemeyebiliriz.

 - Oyuncularım benim evladım. Oyuncularımızın hiçbir zaman haysiyetiyle, şahsiyetiyle oynamam. Yarın iyi bir futbol gecesi olacağını ümit ediyorum. İnşallah 90+'larda mutlu olan taraf biz oluruz. Oyuncuların o formanın hakkını vereceğine eminim. Ümit ederim mahcup olmayız. Kazanırsak çok büyük avantaj yakalayacağız. Beraberlik halinde sonuna kadar şansımız devam ediyor. Ama oyuncularım ikisinin arasındaki farkı bilecek kadar zeki ve hazır.

 "Allah'tan bir dileğim var"

 - Samimi bir itirafta bulunmak istiyorum. Eğer Letonya maçı galibiyetle bitseydi, bu açıklamayı yapacaktım. Ancak berabere bitince, spekülasyonlara yol açar diye vazgeçtim. Allah'tan bir dileğim var. Allah yarın bana maç sonunda bu açıklamayı yapmayı nasip etsin. Kaybederken de aslanlar gibi kaybederiz. Üzerimizdeki formanın hakkını vererek kaybederiz. Kazanırsak aslan gibi kazanırız. Eleştiriler olmalıdır. Çok güzel eleştirilere teşekkür ediyorum. Biz pozitif bakalım. Bunlar için çok zamanımız olacak. Sıkıntı yok, önemli olan yarın buradan gayemize erişmemizdir. Takımım Letonya maçında kaybetme korkusu yaşamadan 35 hücum yapıyorsa, bunda Konya seyircisinin büyük katkısı var. İyi akşamlar, teşekkürler, yarın akşam sorularınızı hazırlayın."

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFATİH TERİM  SELÇUK İNAN  HOLLANDA