UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KADINA ŞİDDET OLAYLARININ ARTTIĞI GÜNÜMÜZDE, TEKNOLOJİNİN DE YARDIMIYLA BU SORUNA BAKIN NASIL BİR ÇÖZÜM BULUNDU!..

KADINA ŞİDDET OLAYLARININ ARTTIĞI GÜNÜMÜZDE, TEKNOLOJİNİN DE YARDIMIYLA BU SORUNA BAKIN NASIL BİR ÇÖZÜM BULUNDU!..

KADINA ŞİDDET OLAYLARININ ARTTIĞI GÜNÜMÜZDE, TEKNOLOJİNİN DE YARDIMIYLA BU SORUNA BAKIN NASIL BİR ÇÖZÜM BULUNDU!..

Geceleri tek başına sokaklarda yürümek pek çok insan için ürkütücü bir deneyim olabiliyor. Kadına şiddet olaylarının arttığı günümüzde, teknolojinin de yardımıyla bu soruna bir çözüm bulundu. “Yol Arkadaşım(Companion)” uygulaması insanların korkularını azaltacak ve şiddet olaylarının önüne geçecek gibi gözüküyor.

IOS ve Android üzerinden ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan telefon uygulaması “Yol Arkadaşım(Companion)” arkadaşınıza sanal olarak eşlik etmenizi sağlıyor. Michigan Üniversitesi'nden beş öğrencinin çalışmalarıyla yaratılan uygulama sayesinde arkadaşlarınız ya da aileniz uygulamanın sunduğu harita üzerinden GPS kullanarak yolculuğunuzu takip edebiliyor. Arkadaşınızın veya ailenizin size sanal olarak eşlik etmesi için uygulamayı kendi telefonlarına indirmelerine gerek duyulmuyor.

KULLANICI DÜŞSE BİLE ALARM VERİYOR

İletişim kurulan kişiye istek bir kısa mesaj aracılığıyla iletiliyor. Mesajda yer alan link kişiyi haritanın bulunduğu internet sayfasına yönlendiriyor. Kullanıcı yolundan saparsa, düşerse, itilirse, koşmaya başlarsa uygulama hareketteki bu farklılıkları fark edip telefon sahibine durumunun iyi olup olmadığını soruyor. 15 saniye içinde iyi olduklarını doğrulamazlarsa uygulama bir alarm sistemine dönüşüyor, olası suçluları kaçırmak için alarm çalıyor ve size polisi arama seçeneğini sunuyor.

İlk olarak üniversitelerde öğrencilerin kampüste rahat yolculuk edebilmesi için yaratılan uygulama, kullanıcı polisi aradığı takdirde üniversitenin güvenlik departmanıyla da iletişime geçiyor. Fakat bu özellik şu an sadece Amerika’daki bazı üniversitelerle sınırlı.

Alarm durumuna geçildiğinde uygulama yol arkadaşınıza da uyarı gönderiyor ve arkadaşınıza polisi arama ve bulunduğunuz yeri polise bildirme seçeneği sunuyor.

Uygulamayı Amerika dışındaki ülkelerden kullanmak isteyenler de telefon numaralarının yanı sıra ülke kodunu da belirterek sistemden yararlanabiliyor.

Uygulamanın yaratıcılarından Lexie Ernst Amerika dışından pek çok insanın da uygulamayı indirdiğini; İngiltere, Belçika, Fransa ve Norveç gibi ülkelerden geri dönüş aldıklarını belirtiyor. Hem kadınlar hem de erkekler tarafından ilgi gören uygulamayı çocukları için kullananlar olduğu kadar ileri yaşlardaki ebeveynleri için kullananlarda mevcut.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtelefon  uygulama