UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TELEVİZYONDA DRAM TÜRÜ DİZİLERDE GÖRMEYE ALIŞIK OLDUĞUMUZ TUVANA TÜRKAY, BU YIL KOMEDİ FİLMLERİYLE BEYAZPERDEDE OLACAK!..

TELEVİZYONDA DRAM TÜRÜ DİZİLERDE GÖRMEYE ALIŞIK OLDUĞUMUZ TUVANA TÜRKAY, BU YIL KOMEDİ FİLMLERİYLE BEYAZPERDEDE OLACAK!..

TELEVİZYONDA DRAM TÜRÜ DİZİLERDE GÖRMEYE ALIŞIK OLDUĞUMUZ TUVANA TÜRKAY, BU YIL KOMEDİ FİLMLERİYLE BEYAZPERDEDE OLACAK!..

TUVANA TÜRKAY, ESAS KIZI OYNAMAK İSTİYOR

Oyunculuk şizofrenik bir şey

Televizyonda dram türü dizilerde görmeye alışık olduğumuz Tuvana Türkay bu yıl komedi filmleriyle beyazperdede, komedideki yeteneğini de gözler önüne serecek... Oyuncu yakında iki şarkılık bir single çıkaracağının müjdesini verdi.

En Güzeli, nasıl bir film?

Sıcacık günlerde içimizi daha da ısıtacak, doğal bir komedi sizleri bekliyor. Kalabalık konulu bir film olduğu için her saniye filmin içinden başka bir konu çıkıyor. Çok keyifli bir iş oldu. Üç arkadaşın, İstanbul'da dikiş tutturamayıp gittikleri tatil beldesinde başlarına gelen komik olaylar anlatılıyor. Ataerkil bir film. Bende filmde bir mafya babasının sevgilisi olarak kilit bir roldeyim.

Gişe konusunda bir öngörünüz var mı?

Annem hep "Beklentini düşük tut ki, beklediğinden daha fazlası geldiğinde, daha çok sevinirsin" der. Bu yüzden fazla gişe sonuçlarına odaklanmıyorum. Ama bu konuda hiç kimsenin net bir şey söylememesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ne dizilerde, ne de sinemada bu gişe veya reytingin bir kıstası yok. Ne kadar yıldız oyuncuları bir araya getirirsen getir, ne kadar büyük bütçeli bir proje yaparsan yap, o işteki enerji tutmadıysa tek başına bir star o projeyi götüremiyor. Bir işte bütün starlar birleşip, star gücünü oluşturabiliyorsa o iş yürüyor. Ama sinema, dizi gibi gaddar değil. En azından kalıcı bir iş...

Tercihim melek gibi 'esas kızı' oynamak

Son dönemde dizilerde kötü kızı oynadım. Hiçbir zaman melek gibi iyi birini oynayamadım. Oyuncunun masum, saf ve iyi karakterleri oynamaya da ihtiyacı var. Tercihim, melek gibi bir kızı oynamak. Son yaptığım sinema filmleri hep komedi olduğu için bir doymuşluk geldi.

Dizilerin deneme çekimleri Türkiye’de amatörce

Deneyimli oyunculardan bile deneme çekimi istenmesine ne diyorsunuz?

Deneme çekimlerine ben de hala giriyorum, ama çok amatörce. Oyuncuyu kameranın karşına oturtup "Hadi yap bakalım" diyorlar. İnanın karşılıklı bir diyalog sahnesini deneme çekiminde karşında kimse olmadan sadece kameranın içine içine bakarak oynamak kadar şizofrenik bir şey yok. Aslında oyunculukta şizofrenik bir şey. Yer, Gök Aşk'ta oynarken bir süre sonra kendimi karakterin yaptığı deli gibi hareketleri yaparken buldum.

Dostlarım bir elin beş parmağını geçmez

Oyunculuktan kazandığınız dostlarınız var mı?

Bir elimin beş parmağını geçmez. Ama bu oyuncudan dost olmaz anlamına gelmiyor. Bu hayatımın izole oluşundan, kendimi dışarıya karşı açmamamdan kaynaklanıyor. Çünkü bana o kadar güzel yeten annem ve ablam var ki başka birine dert anlatma gereği duymuyorum.  

Kariyerinizde kim gibi olmak istersiniz?

Yeşilçam hastasıyım. Kariyerimde, izi silinemeyen Türkan Şoray ve Gülşen Bubikoğlu gibi olmak isterim. Onlar gibi seneler sonra beni beğenerek izleyecek yakınlarım, çocuklarım, torunlarım olsun isterim.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtuvana türkay