UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OTOBÜSÇÜLERDEN BÜYÜK HAZIRLIK! İSTANBUL OTOGARI'NI TRAFİĞE KAPATMAYI PLANLIYORLAR!..

OTOBÜSÇÜLERDEN BÜYÜK HAZIRLIK! İSTANBUL OTOGARI'NI TRAFİĞE KAPATMAYI PLANLIYORLAR!..

OTOBÜSÇÜLERDEN BÜYÜK HAZIRLIK! İSTANBUL OTOGARI'NI TRAFİĞE KAPATMAYI PLANLIYORLAR!..

Son günlerde silahlı çatışma haberleri ile gündeme gelen Büyük İstanbul Otogarı’nda otobüs firmaları eyleme hazırlanıyor. Otogar giriş-çıkışlarında ve bekleme alanlarında alınan ücretlere yapılan zamma tepki gösteren otobüsçüler, hafta başı gar giriş çıkışlarını trafiğe kapatmayı planlıyor. Otogar’ın işletmecisi AVTER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım ise "Saat başı bekleme ücreti caydırıcı olsun diye 5 lira yaptık. Çünkü Otogar'da park alanı yetersiz. Eylem yapılırsa gerekli tedbirleri alırız" şeklinde konuştu.

Son iki haftada iki kez çatışmanın yaşandığı İstanbul Otogarı’nda işletmeci şirket AVTER (Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.) ile otobüs firmaları arasındaki gerilim tırmanmış durumda. Gerilimin kaynağında ise, işletmeci şirketin aldığı ücretlere yaptığı zam yer alıyor.

330 FİRMA HİZMET VERİYOR

Büyük İstanbul Otogarı’nda günde 2 bin otobüs çıkış yapıyor yine bir o kadar araç da giriş yapıyor. Günde 100 bin kişinin hareket halinde olduğu Otogar’da toplam 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.

Bir çevik kuvvet otobüsü, cuma günü güvenlik önlemleri için Otogar'da bekletildi.

UZAKYOL FİRMALARI İÇİN AĞIR KÜLFET

Bir otobüs firmasının yetkilisi saat başı ücret ile ilgili konuşmasında şu örneği verdi: “Örneğin Isparta’dan gelen aracımız sabah saat 07:30’da giriş yapıyor. Bu aracın çıkış saati ise akşam 21.00. Bu araç ortalama 12 saat garda kalıyor. Bu araç çıkış yaptığı esnada alınan ücret 185 TL. Kimi gün bu ücreti karşılayacak kadar dahi yolcu olmuyor araçta. Bu durumun sürdürülmesi mümkün değil” diyor. Yeni Diyarbakır firmasının yetkilisi Şehmuz Sukuti ise “Kimi zaman otobüsün bakıma girmesi gerekir. Bazı durumlarda bakım işlemi 1-2 gün sürebiliyor. Bu da her geçen saat için 5 TL ödenmesi anlamına geliyor. Çoğu firma bu parayı ödememek için, otobüste sorun da olsa yola çıkıyor” dedi.

GİRİŞ-ÇIKIŞI KAPATACAĞIZ

Sukuti, Otogar’ın güvenliğinden temizliğine kadar bir dizi sorun yaşadıklarını öne süre“Özellikle saat başı alınan 5 TL’yi kaldırmaz duruma geldik. AVTER yetkilileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Talebimiz bu ücretin kaldırılması. Eğer bu konuda bir çözüme gidilemezse pazartesi (bugün) veya salı günü eylem yapacağız. Otogar’a giriş çıkışları otobüsler ile kapatacağız. Bu sayede sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERistanbul  otogar  firma  trafik  grev