UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZMANLARDAN AÇIKLAMA GELDİ! SAÇKIRAN HASTALIĞININ EN BÜYÜK NEDENİ STRES!..

UZMANLARDAN AÇIKLAMA GELDİ! SAÇKIRAN HASTALIĞININ EN BÜYÜK NEDENİ STRES!..

UZMANLARDAN AÇIKLAMA GELDİ! SAÇKIRAN HASTALIĞININ EN BÜYÜK NEDENİ STRES!..

Geçtiğimiz günlerde saçlarını kısacık kestiren Okan Bayülgen, saçkıran olduğunu ve bu yüzden uzun saçlarını kestirdiğini açıklamıştı. Uzmanlar saçkıranın nedeninin yüzde 90 psikolojik etkenlerle oluştuğunu, hastaların yüzde 30'unun bir yıl içinde hiçbir çaba göstermeden normale dönebileceğini belirtiyor.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Taşkapan, "saçkıran-alopesi areata" adı verilen bölgesel saç dökülmelerinin genellikle yoğun stresli olaylardan sonra ortaya çıktığını belirterek, "Hastalığın nedeni yüzde 90 psikolojik. Hiçbir şey yapmasanız da hastaların yüzde 30-50'sinde oluşan saç dökülmeleri genelikle bir yıl içinde normale döner" dedi.

SAÇKIRANIN DA NEDENİ DE STRES

Günümüzde birçok hastalığın tetikleyicisi olan stres, saçkırana da neden oluyor. Saçkıran hakkında bilgi veren Taşkapan, saçkıranın en önemli nedeninin psikosomatik olduğunu ifade ederek, çok yoğun sıkıntı, üzüntü ve stres yaşayan kişilerin saçlarının belirli bölgelerinde açılmalar geliştiğini söyledi.

Prof. Dr. Taşkapan, hastanın bu odaksal dökülmeleri birden bire fark ettiğini, hatta bazen kendisinin değil kuaförün sorunu gördüğünü dile getirdi. Saçkıran vakalarının artmasının nedeninin, bu rahatsızlık nedeniyle hekimlere başvuran insan sayısının çoğalmasından kaynaklandığını anlatan Taşkapan, eskiden özellikle kırsal bölgelerde insanların kendi kendini tedavi ettiğini belirtti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsaçkıran  okan bayülgen