UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR MAÇI SONA ERDİ! GOLLER KAÇINCI DAKİKADA GELDİ? İŞTE AYRINTILAR!..

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR MAÇI SONA ERDİ! GOLLER KAÇINCI DAKİKADA GELDİ? İŞTE AYRINTILAR!..

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR MAÇI SONA ERDİ! GOLLER KAÇINCI DAKİKADA GELDİ? İŞTE AYRINTILAR!..

Süper Lig'in ikinci haftası dev bir kapışmaya sahne oldu. Sezona görkemli Mersin galibiyetiyle giren Beşiktaş, Bursaspor'u deviren Trabzonspor'u Olimpiyat Stadı'nda konuk etti.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan büyük kapışmayı Trabzonspor 2-1 kazandı.

Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri Yusuf ve Erkan Zengin kaydederken Beşiktaş'ta Quaresma'nın ilginç golü galibiyete yetmedi.

Bu galibiyet sonrası Trabzonspor 2’de 2 yaparak puanını 6’ya çıkarırken Beşiktaş ise 3 puanda kaldı.

Şenol Güneş, bordo-mavili ekip karşısında ligin ilk haftasında Mersin İdmanyurdu karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'den tek değişiklik yaptı.

Sakatlığı bulunan Dusko Tosic'in yerine sol kanatta Ramon Motta'ya forma veren Güneş, kalede Tolga Zengin'i, sağ bekte Andreas Beck'i, stoperde Luiz Rhodolfo ve Ersan Adem Gülüm'ü, ön liberoda Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup'u, sağ kanatta Gökhan Töre'yi, sol kanatta Ricardo Quaresma'yı, ileri uçta da Olcay Şahan ile Cenk Tosun'u görevlendirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise ligde son oynanan ve 1-0 kazanılan Bursaspor maçının ilk 11'inde bulunan 2 oyuncuyu, Beşiktaş karşısında tercih etmedi.

Gürcü teknik adam, Bursaspor müsabakasının 11'inde bulunan Carl Medjani ve Oscar Cardozo'yu Beşiktaş maçının yedekleri arasında tercih ederken, bu isimlerine yerine Aykut Demir ile Dame N'Doye'ye 11'de görev verdi.

Bordo-mavili ekip, maça Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Constant, Mbia, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Erkan Zengin ve N'Doye 11'i ile başlarken, yedeklerde ise Alvarado, Salih Dursun, Medjani, Alper Uludağ, Aytaç Kara, Sefa Yılmaz ve Cardozo yer aldı.

Trabzonspor, güçlü rakibi Beşiktaş'a karşı deplasmanda çıktığı müsabakada sakatlıkları nedeniyle 3 oyuncusunu kullanamadı.

Bordo-mavili ekipte, sakatlıkları bulunan Jose Bosingwa, Mehmet Ekici ve Mustapha Yatabare, Beşiktaş müsabakasında da takımdaki yerlerini alamadılar.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan müsabakada Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun olarak sahaya çıktı.

İki kulüp arasında, deplasmana seyirci götürülmemesi yönünde varılan anlaşma nedeniyle, bu maçı bordo-mavili taraftarlar stattan takip edemedi.

Taraftarının yoğun desteği ile maça hızlı başlayan Beşiktaş, Trabzonspor kalesinde etkili olmaya başladı. Rakibini kendi yarı alanında karşılayan

Trabzonspor ise kontrollü bir oyunla anlayışıyla zaman zaman etkili pozisyonlar yaşadı. Bordo-mavililer özellikle Erkan Zengin'in şutlarıyla Beşiktaş kalesini yokladı.

Taraftarının da desteğiyle maça baskılı başlayan Beşiktaş, Quaresma'nın taşıdığı topları gol ayaklarıyla buluşturmakta zorlandı. Bordo-mavili ekibin kalesine yüklenmesine rağmen net gol pozisyonları bulamayan siyah-beyazlılar, Olcay Şahan'ın 19. dakikada uzaktan sert şutu dışında bir tehlike oluşturamadı.

Beşiktaş'ın ilk dakikalarındaki baskılı oyununu kıran Trabzonspor, Yusuf Erdoğan gibi hızlı oyuncularıyla kontra atak geliştirmek istedi. Savunmada Mustafa Yumlu ve Cavanda, orta alanda ise Mbia'nın gösterdiği iyi performansla oyuna denge getiren bordo-mavili takım, hücumda Beşiktaş'a göre daha üretken bir görüntü çizdi.

İlk yarının kalan dakikalarında iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

Beşiktaş ilk yarıdaki ilk net pozisyonunu Olcay ile yakaladı. Maçın 19. dakikasında Olcay yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu. Kaleci Onur topu güçlükle kornere çeldi.

10. dakikada Yusuf'un sağdan kullandığı serbest atışta ön direkte yükselen Mustafa kafa vuruşunu yaptı ancak top faklı şekilde auta çıktı.

17. dakikada Yusuf sağdan sürüklediği atakta son çizgiye inerek ortasını yaptı. Arka direkte dar açıda kafa vuruşunu gerçekleştiren N'Doye meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

İKİ GÜZEL HAREKET!

19. dakikada Olcay'ın yaklaşık 25 metreden sert vuruşunda, kaleci Onur üzerine gelen topu güçlükle kornere tokatladı.

25. dakikada Erkan'ın uzaktan şutunda kaleci Tolga yatarak, köşeye giden topun sahibi oldu.

32. dakikada Yusuf'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Özer'in vuruşunda top savunmada Ersan'a çarparak kornere gitti.

SARI KART QUARESMA

İlk yarının uzatma bölümlerinde 3 yıl aradan sonra yeniden Beşiktaş'a dönen Quaresma, Yusuf'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Beşiktaş ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da yoğun presle başladı. Trabzonspor kalesine yüklenmeye başlayan siyah-beyazlılar Gökhan Töre ile net bir fırsattan yararlanamadı.

GÖKHAN TÖRE ZORU BAŞARDI!

Savunmadan topu kapan Cenk, bomboş pozisyondaki Gökhan'ı gördü. Gökhan boş kaleye şutu çekmek yerine topu kontrol etti. Pozisyonun devamında Gökhan'ın şutunu Onur kornere çeldi.

49. dakikada Gökhan Töre ile yakaladığı fırsat değerlendiremeyen Beşiktaş çok geçmeden kalesinde golü gördü.

Trabzonspor maçtaki 3. şutunda golü buldu. Bordo-mavililer sahne çıkan isim Yusuf oldu.

GOL 53.DK (YUSUF): Mbia'nın sağ çaprazdan havalandırdığı topu Ndoye kafayla indirdi. Yusuf'un sağ çaprazdan şutunda Tolga çaresiz kaldı ve Trabzonspor 1-0 öne geçti.

Olimpiyat'ta goller arka arkaya gelmeye başladı. Golün şokunu üzerinden çabuk atan Beşiktaş, sadece 4 dakika sonra Trabzonspor'a cevap verdi. 3 yıl aradan sonra yeniden yuvaya geri dönen Quaresma skora dengeyi getirdi.

QUARESMA'DAN İLGİNÇ BİR GOL

GOL 57. DK (QUARESMA): Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortada top kaleye yöneldi ve arka direğin içerisine çarpıp ağlarla buluştu: 1-1

Golün sevincini sadece 3 dakika yaşayan Quaresma, takımını 10 kişi bıraktı.

ÖNCE ATTI SONRA ATILDI!

Sağdan kazanılan serbest vuruşta hakem Ali Palabıyık, Quarema'ya düdüğünü beklemesini söyledi. Hakem barajı adımlarken Quaresma serbest vuruşu kullanınca

Ali Palabıyık, ikinci sarıdan Portekizli yıldızı attı.

63. dakikada geçtiğimiz hafta Mersin İdmayurdu karşısında hat-trick yaparak adeta yıldızlaşan Cenk Tosun yerni Alman golcü Mario Gomez'e bıraktı.

70. dakikada Şenol Güneş bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Maçın çalışkan ismi Olcay Şahan yerini Necip Uysal'a bıraktı.

71. dakikada bu sefer Şota zorunlu bir oyuncu değişikliğine gitti. Bordo-mavililerde sakatlık yaşayan Okay yerini Carl Medjani'ye, Özer Hurmacı ise Sefa Yılmaz'a bıraktı.

Quaresma'nın atılması ardından 10 kişi oynayan Beşiktaş, yarı sahasından çıkmakta zorlandı. Sayısal üstünlüğünü kullanan Trabzonspor ise baskıyı arttırdı.

75. dakikada ilginç bir pozisyon daha yaşandı. Soldan Motta'nın ceza sahasına yaptığı ortada rüzgarın etkisiyle kaleye yönelen topu Onur son anda çıkardı.

Baskı sonuç verdi. 10 kişi kalan Beşiktaş'ı baskı altına alan Trabzonspor, Erkan Zengin'le yeniden öne geçti.

ERKAN'DAN FÜZE!

GOL 84.DK (ERKAN ZENGİN): Trabzonspor'un baskısında savunmanın uzaklaştırdığı topu alan Erkan, cepheden yayın hemen dışından çok sert vurdu. Kaleci Tolga topu ağlarda gördü: 2-1

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Trabzonspor, Olimpiyat Stadı'ndaki büyük kapışmadan galip çıkan taraf oldu.

Bu galibiyet sonrası Trabzonspor 2’de 2 yaparak puanını 6’ya çıkarırken Beşiktaş ise 3 puanda kaldı.

NTV

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBEŞİKTAŞ  TRABZONSPOR