UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİNEMA SEKTÖRÜ REKORA KOŞUYOR! OCAK AYINDAN BU YANA 6 FİLM 1 MİLYON BARAJINI GEÇTİ! İŞTE O FİLMLER!..

SİNEMA SEKTÖRÜ REKORA KOŞUYOR! OCAK AYINDAN BU YANA 6 FİLM 1 MİLYON BARAJINI GEÇTİ! İŞTE O FİLMLER!..

SİNEMA SEKTÖRÜ REKORA KOŞUYOR! OCAK AYINDAN BU YANA 6 FİLM 1 MİLYON BARAJINI GEÇTİ! İŞTE O FİLMLER!..

Sinema sektörünün tanınmış isimlerinden İletişim Uzmanı Nizam Eren, yeni sezon filmleriyle ilgili dikkat çeken bir çalışma hazırladı.

2015 yılı Ocak ayından Ağustos ayı sonuna dek 86 filmin vizyon gördüğü salonlarda, bu rakamın yıl sonu 130 filme ulaşacağını belirten Eren, Ocak ayından bu yana 6 filmin 1 milyon barajını geçtiğini vurguluyor.

İşte, Eren'in yeni sezon filmleriyle ilgili değerlendirmeleri:

2 Milyon barajını geçip 3.735.000 bilet satan Mucize filmine hiçbir film yaklaşamazken, en yakın rakibi Kocan Kadar Konuş’a 1.750.000 bilet fark yarattı.

Yeni projeler göz kamaştırıyor!

Sıklıkla yapılan korku ve bol komedi yine vazgeçilmezlerin arasında yer alırken 18 Eylül de gösterime çıkacak Detay farklı bir sinema dili ve oyunculuk performansı ile adından çok söz ettirecek. Yosi Mizrahi, Deniz Uğur, Burak Hakkı, Necmi Yapıcı ve Toprak Sağlam oynadı Korhan Bozkurt yönetti.

Zeki Demirkubuz sahne alıyor ve uzun zamandır üzerinde çalıştığı, gösterimini birkaç kez ertelediği, Bulantı, Uğur Yücel’in oynadığı ama bu kez oğlunun yönettiği Yaktın Beni, Cem Yılmaz projesi Ali Baba ve 7 Cüceler, bizden bir animasyon Kötü Kedi Şerafettin, ilk filmleri 7 milyon barajını geçen 2. Film olma özelliği ile bir rekoru elinde bulunduran Düğün Dernek 2, Çağan Irmak’ın yönettiği Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler’in rol aldığı Nadide Hayat yeni dönemin göze batanları.

Yeni dönem diğer filmler ise şöyle:

En Güzeli, Asimetrik, Firak, Dabbe6, Can Tertip, Kara Bela, Aşk Nerede, Yok Artık, Madımak, Robinson Crusoe, Guruldayan Kalpler, Adana İşi, Piyasadan Büyük Alacağımız Var, Kafes, Vesvese, Elvenmeden Olmaz, İlk  Gülüşte Aşk, Geniş Aile,

Tahminler, 2015 yılı sonuna kadar yerli filmlere 45 milyon biletin kesileceği yönünde. Sektör geçen yıl yerli-yabancı 55 milyon bilet satarken bu yıl rakamın 60 milyon olacağı sanılıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsinema  rekor  gişe