UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAKKARİ'DEN ACI HABER TEZ GELDİ! İŞTE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA!..

HAKKARİ'DEN ACI HABER TEZ GELDİ! İŞTE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA!..

HAKKARİ'DEN ACI HABER TEZ GELDİ! İŞTE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA!..

Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi'nde 3 askerin şehit olduğunu, 6 askerin de yaralandığını açıkladı.  Konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: '14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40'ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekâtına devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.'

ERDOĞAN, ÖZEL'E BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın, Hakkari’de terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 askerin şehit olması, 6 askerin de yaralanması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i telefonla arayarak bilgi aldığı ve olaydan duyduğu derin üzüntüyü bildirdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’e 3 askerin şehit olmasından, 6 askerin de yaralanmasından duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek, şehitler için Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaralı askerler için ise acil şifalar dilediği belirtildi.

ASTSUBAY TAŞTİKEN’İN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde PKK terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada, şehit düşen 3 askerden biri olan Astsubay Üst Çavuş Dursun Taştiken Doğanhisar ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca ve beraberindeki heyet ilçenin Deştiğin Mahallesi’nde oturan aileye Astsubay Üst Çavuş Dursun Taştiken’in şehit olduğu haberini verdi. Manisa’da görevli olduğu ve geçici görevle Hakkari’ye gittiği öğrenilen evli ve 1 çocuk babası şehit Jandarma Astsubay Üst Çavuş Taştiken’in babası Ahmet ve annesi Rukiye Taştiken göz yaşlarına boğuldu. Şehidin 7 aylık hamile eşi Ayşe ve 2 yaşındaki oğlu Ahmet Taştiken’in ise Ankara’nın Sincan İlçesi’nde oturan ailesinin yanında oldukları öğrenildi. 3 kız kardeşi bulunan şehit Dursun Taştiken’in Ramazan Bayramı’ndan sonra ilçeye gelerek ailesini ziyaret ettiği ve hasret giderdiği öğrenildi.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhakkari