UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ! "GÖRÜŞMELER AÇIK ŞEFFAF VE İLKELİ YÜRÜMÜŞTÜR. ORTAK BİR HÜKÜMET KURMA ZEMİNİ BULAMADIK " DEDİ!..

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ! "GÖRÜŞMELER AÇIK ŞEFFAF VE İLKELİ YÜRÜMÜŞTÜR. ORTAK BİR HÜKÜMET KURMA ZEMİNİ BULAMADIK " DEDİ!..

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ! "GÖRÜŞMELER AÇIK ŞEFFAF VE İLKELİ YÜRÜMÜŞTÜR. ORTAK BİR HÜKÜMET KURMA ZEMİNİ BULAMADIK " DEDİ!..

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sona erdi.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeden CHP kaynaklarına göre bir sonuç çıkmadı. AK Parti kaynaklarına göre ise 3 ay içinde seçime gidilebileceği belirtiliyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları

Milletin verdiği görevi doğru idrak etmek gerekir. 7 Haziran'dan itibaren kurmaylarımızla birlikte iyi istişare ettik."

İki ayı aşkın geçen sürede bize oy veren ya da vermeyenler, bu konuda üstlendiğimiz sorumluluğu yapmış olduğumuz gözlemlemektedir.

Ülkemiz bu süreçte çok zor durumdan geçmiştir.  DEAŞ'tan gelen PKK'dan gelen saldırıları önlemek için her türlü güvenliği aldık.  Koalisyon görüşmeleri sonuçlarını açıklarken kimse karamsarlığa kapılmasın. Her türlü sorumluluğumuzun farkındayız. Bir an daha ülkeyi yönetim boşluğuna düşürmeye gayret ettik.

Biz mesajı aldık. 7 Haziran'dan bu yana geniş olarak son derece samimi bir şekilde iç muhasebe yaptık ve sürdürüyoruz.

Bizim için öncü kural siyasi meşruiyettir. En ufak bir usül hatası yapmaksızın bir seçim süreci yaşadık. Daha sonra sonuçlara göre Sayın Cumhurbaşkanımız bana hükümeti kurma görevini verdi.

 8 Haziran'dan sonra bir çok parti diğerine kapıları kapatırken özellikle AK parti'ye. Ben açıklma yaptım. Her parti ile görüşeceğim diye.

BU GÖRÜŞMELER TÜRK SİYASİ TARİHİ İÇİN KAZANIMDIR

Parti başkanları ile ve Sivil topluk kuruluşları ile görüşmeler yaptım. Hangi parti ile koalisyon durumu varsa görüşmeleri derinleştirip sürdüreceğiz demişti. Bu durum üzerine Sayın Kılıçdaroğlu ile istişafi görüşmelerine başladık. 35 saate yakın süren görüşmelerin ardından iki tarafıda takdir ederk söylüyorum en derinlikli ve en açık görüşmeler oldu. Bu açıdan Türk siyasi tarihi için bir kazanımdır.

Görüşmeler açık şeffaf ve ilkeli yürümüştür.

ORTAK HÜKÜMET ZEMİNİ KURAMADIK

 CHP ile dış politka ve eğitim konusunda başta derin görüş ayrılıkları var

Kılıçdaroğlu'nun 12 yıllık muhalefet birikiminden bizim 12 yıllık iktidar birikimizden ortak bir  karar çıkmadı.

Anlaşmak ne kadar doğal ise anlaşmamak da o kadar doğaldır. Önemli olan sürecin nasıl geçtiğidir. Hükümet ortaklığı yapmakta zeminimiz uygun değildir. Bu demek değildir ki hükümet boşluğu yaşanacaktır. Yeni bir hükümet zemini oluncaya kadar görevlerimizin farkındayız. Ülkemizin hükümetsiz kalmaması çerçevesinde çabalarımızı sürdüreceğiz.

ERKEN SEÇİM GÜÇLÜ BİR İHTİMAL

Sayın Bahçeli'nin tavrından sonra rrken seçim  önümüzde görülen en güçlü ihtimaldir. Siyasi diyaloglarımız devam edecektir. Erken seçim için meclisin en doğru şekilde hareket etmesi için de temaslarımız sürecektir.

Milletimizin bize verdiği görevlerinde farkındayız. Kararlılıkla devam edeceğiz.

Erken seçim zaten herkesin zikrettiği bir husus gereğini yaparız

GÖRÜŞMELER BİTTİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmesi sona erdi.

 Ankara Palas Devlet Konukevi'nde basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat 30 dakika süren görüşme sonrası liderler bir açıklama yapmadı.

 Liderlerin görüşmenin başında öğle yemeği yediği belirtildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından saat 16.30'da partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunacak.

KILIÇDAROĞLU DAVUTOĞLU'NU İZLEYECEK

CHP Merkez Yürütme Kurulu toplandı.  Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasını parti yöneticileri ile birlikte izleyecek. Açıklama bittikten sonra da Kılıçdaroğlu açıklama yapacak.

CHP yetkilileri görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını belirtti.

BU ÖNERİ GÖRÜŞMEYİ BİTİRDİ

 Görüşme ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Radikal'in haberine göre Ak Parti'nin CHP ile 1 yıl süreli seçim hükümeti önerisinde bulunduğu CHP'nin ise bu teklife 4 yıl süreli reform hükümeti önerisi ile karşılık verdiği öne sürüldü. Görüşmenin burada düğümlendiği iddia edildi.

Türkiye'nin günlerdir beklediği koalisyon görüşmesi Ankara Palas'ta yapıldı. Görüşme sonrası ortak açıklama yapılmadı. Reuters, CHP kaynaklarına dayandırarak görüşmenin olumsuz sonuçlandığını duyurdu.

AK Parti kaynakları "Görüşme olumsuz, 3 ay içinde seçime gidiyoruz" açıklaması yaptı. AK Parti-CHP arasındaki 1.5 saat süren koalisyon görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

AK PARTİ 1 YIL, CHP 4 YIL İSTEDİ

AK Parti'nin CHP ile 1 yıl süreli seçim hükümeti önerisinde bulunduğu CHP'nin ise bu teklife 4 yıl süreli reform hükümeti önerisi ile karşılık verdiği öne sürüldü. Görüşmenin burada düğümlendiği iddia edildi.

 Köşkü'ne geldi. Çelik'in Davutoğlu ile birlikte görüşme öncesi değerlendirme yaptığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, görüşme öncesi Ankara Palas'ın etrafında alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkoalisyon