UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI! İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN FENERBAHÇELİ MEHMET TOPAL'IN OLAYIYLA İLGİLİ DETAYLAR!..

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI! İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN FENERBAHÇELİ MEHMET TOPAL'IN OLAYIYLA İLGİLİ DETAYLAR!..

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI! İŞTE SALDIRIYA UĞRAYAN FENERBAHÇELİ MEHMET TOPAL'IN OLAYIYLA İLGİLİ DETAYLAR!..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaptığı olay yeri ve balistik inceleme sonucunda Fenerbahçeli yıldızın zırhlı olmayan aracına hedef gözeterek ateş edilmediği kanaatine varıldığını belirtti. Mermi çekirdeğinin ise çarpma noktasına daha üst bir bölgeden geldiği tespit edildi.

Fenerbahçeli futbolcular Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek’in içinde bulunduğu araca yapılan silahlı saldırı ile ilgili gerçekleştirilen araştırmaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı... Aracın camına isabet eden kurşunun “Yorgun Mermi” olduğu belirtildi. Açıklamada, “Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğümüzün yapmış olduğu teknik inceleme neticesinde, olay yerinde ve oto üzerinde herhangi bir balistik bulguya rastlanmamıştır. Mermi çekirdeğinin “Yorgun Mermi” olduğu, bahse konu araca hedef gözeterek ateş edilmediği kanaatine varıldığı anlaşılmıştır” denildi. 

ETKİ MESAFEYE GÖRE DEĞİŞİYOR

İSTANBUL Adliyesi’nde bilirkişi olarak görev yapan Kriminalistik Uzmanı Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Yalçın Çakıcı, kurşunlanmış araç camını fotoğraflardan  incelediğini belirterek “Hedefinden çıkmış, yatay yönde gelen bir serseri kurşun olabilir” dedi. Çakıcı şu bilgileri verdi:

- Silahların kendi özelliklerine göre bir etki mesafesi vardır. Bu silahtan, silaha değişir. Mermi havaya sıkıldığı zaman etki mesafesi bittikten sonra yer çekimi nedeniyle yere düşer. Bu da belli bir hız ve ağırlıkta olur. Buna yorgun mermi ya da serseri kurşun denir.

NORMAL CAMI DELİP, GEÇER

Bunun dışında bir hedefe sıkılan mermi de serseri kurşun olabilir. Mermi hedefin dışında bir yöne gittiğinde, etki alanını geçtiğinde hız ve yön kaybeder. Yatay olarak giden bu merminin açısı değişir. Mehmet Topal’ın kurşun isabet eden aracını basındaki resimlerden gördüm.

- Araç kurşun geçirmez olduğu için mermi içeriye girmemiş. Mermi hedefin dışarısına çıkmış ise yatay yönde gelen bir serseri kurşun olabilir. Serseri kurşunlar yorgunluğuna göre normal camı zaman zaman delip geçebilir. 

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMehmet Topal