UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BUGÜN GAZETESİNİN USTA YAZARI AYKUT IŞIKLAR’DAN İLGİ ÇEKEN BİR YAZI DAHA: “EN İYİ 20 ŞARKIYI MÜZİK USTALARI SEÇTİ!..”

BUGÜN GAZETESİNİN USTA YAZARI AYKUT IŞIKLAR’DAN İLGİ ÇEKEN BİR YAZI DAHA: “EN İYİ 20 ŞARKIYI MÜZİK USTALARI SEÇTİ!..”

BUGÜN GAZETESİNİN USTA YAZARI AYKUT IŞIKLAR’DAN İLGİ ÇEKEN BİR YAZI DAHA: “EN İYİ 20 ŞARKIYI MÜZİK USTALARI SEÇTİ!..”

Bugün gazetesinde yazdığı yazılarla dikkatleri üzerine çekmeyi her daim başaran Aykut Işıklar bugün köşesinde müzik dünyasına dair merak edilenleri açıkladı. İşte Işıklar’ın kaleme aldığı o yazı:

EN İYİ 20 ŞARKIYI MÜZİK USTALARI SEÇTİ

2015 yılının yaz günleri hızla uçup gidiyor. Eylülü yazdan sayarsak ortasına geldik. Hatırlarsınız mayıs ayında yeni albümler piyasaya çıkmaya başlamıştı. Bu Şeker Bayramı’nın arifesinde tavan yapmıştı. Ünlü pop yıldızları Tarkan dışında hemen hemen hepsi yeni şarkılarıyla yaza girmişti. Kimisi 10 şarkılık albümle, kimisi sadece tek şarkıyla hayranlarının karşısına çıktı. Halkımız yaklaşık bir aydır bu şarkıları dinliyor.

Kimini daha çok sevdi, kimine ise hiç yüz vermedi. Sanırım en büyük hüsran Nilüfer’de yaşandı. Nilüfer’in yeni albümünü beğenen çıkmadı gibi. UçanKuş TV’nin genç yöneticileri tam da bu sırada çok akıllı bir iş yaptı. Ülkemizin önde gelen müzik adamlarından oluşan bir müzik kurulu oluşturdu. Bu kurula en beğendikleri 20 şarkıyı seçtirmiş. Tabii bu duygusal olduğu kadar bilimsel verilere de dayalı. En çok satılan, YouTube’da en çok izlenen, radyolarda en çok çalınan, telefonlara indirilen şarkıların durumları göz önünde tutuldu. Eh biraz hatır gönül muhabbeti de olmuş olabilir.

Sonuçta; Deniz Erdem, Samsun Demir, Bülent Seyhan, Polat Yağcı, Murat Yıldırım, Michael Kuyucu ve UçanKuş’tan Anılcan Tanrıyar’dan oluşan müzik kurulu bakın hangi yorumcuların hangi şarkılarını ilk 20 olarak seçti.

1 numara Ajda Pekkan...

1 numara Ajda Pekkan’ın ‘Yakarım Canını.’ (Bu şarkının alaturka versiyonu da tarzının listesine girdi. 2 numarada genç şarkıcı Aynur Aydın’ın ‘Günah Sevap’ı var. 3 numarada her yerde karşımıza çıkan Gülşen’in ‘Bangır Bangır’ı var. Hadise’nin ‘Yaz Günü’ 4 numara. ‘Ders Olsun’ büyük reklam kampanyasına rağmen Demet Akalın’ı 5 numara yapabildi. 6. sırada Mabel Matiz’in ‘Sarışın’ı var. Mustafa Sandal’ın ‘Kadere Bak’ı 7. sırada. Kenan Doğulu’yu ‘Aşk ile Yap’ı arkasında reklam kampanyası olmasına rağmen ancak 8. sıraya çıkardı. Sıralama şöyle devam ediyor: Gökhan Özen-Mis, Berkay-Benim Hikayem, Göksel-Denize Bıraksam, Soner Sarıkabadayı-Unuttun mu Beni, Simge-Mış Mış, Gülben Ergen-Oğuzhan Koç-Aşkla Aynı Değil, Demet Akalın-Gölge, Sinan Akçıl-Ayıp Yani, Ziynet Sali-Mevsimsiz, Deniz Seki-Hayat, Murat Dalkılıç-Yılda Bir, Aydın Kurtoğlu-Hayırlı Günler…

Bugün

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAYKUT IŞIKLAR