UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SULAR DURULMAK BİLMİYOR! AĞRI VE ŞIRNAK'TAN ART ARDA KÖTÜ HABERLER!..

SULAR DURULMAK BİLMİYOR! AĞRI VE ŞIRNAK'TAN ART ARDA KÖTÜ HABERLER!..

SULAR DURULMAK BİLMİYOR! AĞRI VE ŞIRNAK'TAN ART ARDA KÖTÜ HABERLER!..

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yol keserek araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuşun şehit olduğu, İran uyruklu bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, saat 11.30 sıralarında Doğubayazıt ilçesine bağlı Çetenli köyü Somkaya mevkisinde yol kesen Terör örgütü mensupları, durdurdukları araçları ateşe verdi. Bunun üzerine Patnos Komando Alay Komutanlığına bağlı tim bölgeye gönderildi.

Olay yerine giden askerlere teröristlerce açılan ateş sonucu bir uzman çavuş şehit oldu, İran uyruklu bir otobüs muavini hayatını kaybetti. Teröristlerce açılan ateşte İran uyruklu 3 kişi de yaralandı. Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.  

AA

SİLOPİ'DE ÇATIŞMA ÇIKTI: 3 KİŞİ ÖLDÜ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldürüldü, 1 polis ağır yaralandı.

Silopi’ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti. Polis ekiplerin mahallerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi.  

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmada 3 kişi öldürüldü. Roketatarın isabet ettiği zırhlı araçtaki 1 polis ağır yaralandı. Yaralanan polis memuru ve ölen 3 kişinin cenazesinin götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi önünde geniş güvenlik önlemi alındı. 

CİZRE’DE GECE YAŞANAN PATLAMA VE ÇATIŞMALARIN İZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Şırnak’ın Cizre İlçesi Nusaybin Caddesinde dün gece PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarıyla polis arasında çıkan çatışma ve orta refüje konularak patlatılan tahrip gücü yüksek bombanın izleri, sabah gün aydınlandığında daha net ortaya çıktı. Çatışma ve patlamanın olduğu bölgede bir çok iş yerinin hasar gördüğü ve çok sayıda boş kovanların caddede bulunduğu görüldü.

AA/DHA  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERağrı  şırnak