UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'MEDCEZİR'İN YAKIŞIKLISINDAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! "ZORLAYAN ROLLER İSTİYORUM!.."

'MEDCEZİR'İN YAKIŞIKLISINDAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! "ZORLAYAN ROLLER İSTİYORUM!.."

'MEDCEZİR'İN YAKIŞIKLISINDAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! "ZORLAYAN ROLLER İSTİYORUM!.."

*Seni Medcezir’deki Doruk rolüyle tanıdık. Oyunculuk hikayen nasıl başladı?

İlkokul 4’üncü sınıftan beri biyolojiye derin bir merakım vardı. İnsan anatomisi beni çok etkilemişti o dönemde. Genetiğe çok merak saldım ve bunu okumak istedim. Sınava girerken bir talihsizlik yaşadım ve kazanamadım. Ya genlerle oynayacaktım ya da kendim oynayacaktım. Genlerle oynayamadım ama karakterlerle oynamaya karar verdim.

*Oyunculuk eğitimi aldın mı?

Bunun için de ne yapmam gerektiğine baktım. Akademi 35 Buçuk’ta Vahide Perçin’le çalışmaya başladım. Kendisi mutlaka bu işi için üniversiteye de gidin, katılabildiğiniz bütün work-shop’lara katılın, kimden ne öğrenebiliyorsanız öğrenin derdi. Beykent Üniversitesi’ne girdim Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’ne…

GARANTİCİYİM RİSK ALMAM

*Dizilere geçişin nasıl oldu?

İlk işim İntikam dizisindeydi ancak rolüm çok büyük değildi. İkinci işim ve daha uzun rolle oynadığım; Medcezir’de Doruk rolüydü. Yaz’ın Öyküsü’nde Ege karakteriyle de kariyerime devam ediyorum.  Garantici bir insanım. Bir şeye adım atıyorsam, bir sonraki adımı mutlaka görmem gerekir. Risk almayı sevmem. Düşünerek ve danışarak gittiğim için de doğru adımlar atıyorum.

*Medcezir bittikten hemen sonra ara vermeden hemen yeni bir set… Zor olmadı mı?

Perşembe Medcezir finalini yaptık Doruk olarak, cumartesi Ege olarak setteydim. Yaz’ın Öyküsü’nden önce kabul ettiğim başka bir iş vardı. Ancak Yaz’ın Öyküsü’nü okuduğum andan itibaren kafamda her şeyi elemiştim. Kesinlikle bu işi istiyordum.

EZBERE OYNAMAK İSTEMEM

*Ege karakterinde seni etkileyen neydi?

Ege üstüne hesap yapılması, araştırılması gereken bir karakter. Çıkıp kendi başına altından kalkamayacağım bir karakter. Oynayacağım rolün kesinlikle beni zorlamasını istiyordum.

‘Ezberle oyna git’ olsun istemedim. “Yaz’ın Öyküsü’’ yaz dönemi dizilerinden ya da gençlik dizilerinden farklı. Klasik yetimhane hikayesi değil. Bir kızın ailesini bulma hikayesi değil. Bulduktan sonra başından geçenler anlatılıyor. Bu nedenle farklı. Benim için bir sezon işi, sezona gideceğine de inanıyorum.

Rol için destek aldım. Bana göre oyunculuğun büyük bir kısmı gözlemdir. İlk başta kendime idol belirlediğim insanları izleyerek ve feyz alarak hazırlanırım rollerime. Onların yaptığı işe kendi yorumlarımı katarak hazırlanırım. Ümit Çırak’la birlikte çalışıyoruz.

İSTEDİĞİM YOLDA İLERLİYORUM

*Yeni nesil jönler arasında gösterilmeye başladınız… Tanınmak, şöhret hayatını etkiliyor mu?

İlk başta çok garip geliyordu. Fotoğraf çekelim mi dedikleri zaman ‘niye’ diye soruyordum. Ama alıştım artık. Bir de çok hoşuma gidiyor. O kişi seni sevdiği için istiyor bunu senden, saygı duyduğu için istiyor.

Benim bu konuda en çok sevindiğim şey saygınlık kazanmak oldu. Hiç tanımadığım insanların saygı duyup kendi evinden, ailesinden biri gibi davranması benim çok hoşuma gitmeye başladı. Hep bunu isterdim çünkü. İstediğim şekilde de ilerliyor çünkü.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbatuhan ekşi  medcezir  yazın öyküsü