UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞIRNAK'TAN KORKUTAN HABER GELDİ, 15 İŞÇİNİN KAÇIRILDIĞI DUYURULDU! İŞTE DETAYLAR!..

ŞIRNAK'TAN KORKUTAN HABER GELDİ, 15 İŞÇİNİN KAÇIRILDIĞI DUYURULDU! İŞTE DETAYLAR!..

ŞIRNAK'TAN KORKUTAN HABER GELDİ, 15 İŞÇİNİN KAÇIRILDIĞI DUYURULDU! İŞTE DETAYLAR!..

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde termik santrale kömür çıkaran bir şantiyeyi basan bir grup PKK'lı terörist, 6 iş makinesini yaktıktan sonra 15 işçiyi kaçırdı. Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK'lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.

Dün İstanbul'da görevli polis memuru Vedat Kaya aile ziyareti için gittiği Mardin'den Muş'a geçerken Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Kaçırılan polis memurunun eşi ve çocuğu ise serbest bırakıldı. Öte yandan akşam saatlerinde Erzurum'da 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisi kaçırıldı. Kaçırılan 3 sağlık çalışanı bu sabah serbest bırakıldı. Gece saatlerinde de Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Emniyet Müdürlüğü binasına bombalı saldırı düzenledi.

Bu sabah ise Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 15 işçi PKK tarafından kaçırıldı.

Silopi'nin Görümlü ve Çalışkan beldeleri arasındaki Cudi Dağı'nda bulunan Silopi Elektrik A.Ş.’ye ait termik santrale kömür çıkartan özel bir şirketin şantiyesi bugün sabah saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından basıldı. Şantiyede bulunan 6 iş makinesini yakan terörist grup daha sonra, şantiyedeki 15 işçiyi de yanlarına alarak uzaklaştı. Olayın duyulmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK'lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.

2. DALGA KUZEY IRAK'TA

Türkiye, Suriye’de açılan ateşle Astsubay Yalçın Nane’nin şehit olması üzerine ilk kez doğrudan IŞİD’i hedef alarak önceki gece hava operasyonu düzenledi, Suriye’deki üç IŞİD noktası vuruldu, 35 IŞİD’linin öldüğü iddiası var. Operasyonun yankıları sürerken dün gece ikinci harekât düzenlendi. Yine Diyarbakır’daki Pars Filosu’nun görev aldığı operasyonda bu kez Kuzey Irak’taki PKK noktaları hedef alındı. Kuzey Irak’taki Kandil, Zap, Metina, Basyan ve Avaşin kampları jetlerle vuruldu. İncirlik’ten kalkan uçakların da Suriye’de IŞİD’i bir kez daha vurduğu iddia edildi ancak Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Suriye’de belirlenen 3 DAEŞ hedefi topçu atışıyla vuruldu.Akşam saatlerinde yapılan harekatı, TSK'nın milli imkan ve kabiliyetleriyle gerçekleştirdiği öğrenildi.

IŞİD’e yönelik hava operasyonu, Gaziantep Oğuzeli’nde, IŞİD militanlarının açtığı ateş sonucu Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin şehit düşmesi ve 2 uzman çavuşun yaralanmasından sonra toplanan Özel Güvenlik Zirvesi’nde kararlaştırıldı. Harekât, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ile Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından organize edildi ve harekâta şehit astsubayın adının verilmesi kararlaştırıldı.  

LAZER GÜDÜMLÜ BOMBA

Askeri kaynaklara göre, Türk uçakları bu operasyonu Suriye Hava Sahası’na girmeden yaptı. GBU-12 model 500 librelik lazer güdümlü bomba, yaklaşık 10 bin feet yükseklikten bırakıldı. Uçakların üzerindeki ‘Lantırn’ sisteminin hedefleme podu da aynı anda hedefi lazerle işaretledi. Lazer güdümlü bomba, lazer izini takip ederek ve üzerindeki kanatçıklarla seyir ayarlarını yaparak hedefi imha etti.  

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERşırnak