UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RATING ANALİZİ! 60’INA MERDİVEN DAYAYAN MEHMET ALİ ERBİL’İN SUNUMUYLA BİR TÜRLÜ YÜRÜMEYEN ÇARKIFELEK, DÜN 5 SHARE’E KADAR DÜŞÜP STAR TV’Yİ BATIRDI!

RATING ANALİZİ! 60’INA MERDİVEN DAYAYAN MEHMET ALİ ERBİL’İN SUNUMUYLA BİR TÜRLÜ YÜRÜMEYEN ÇARKIFELEK, DÜN 5 SHARE’E KADAR DÜŞÜP STAR TV’Yİ BATIRDI!

RATING ANALİZİ! 60’INA MERDİVEN DAYAYAN MEHMET ALİ ERBİL’İN SUNUMUYLA BİR TÜRLÜ YÜRÜMEYEN ÇARKIFELEK, DÜN 5 SHARE’E KADAR DÜŞÜP STAR TV’Yİ BATIRDI!

TV’de bir devir daha bitti.

Son dönemlerde ne yaptıysa tutmayan ve programları hep yayından kaldırılan Mehmet Ali Erbil’in artık zamanının geçtiği matematiksel olarak da ortaya çıktı.

60’ına merdiven dayayan Mehmet Ali Erbil artık sürekli eleştiri oklarının hedefi olmadan güzel bir emeklilik yaşamalı diye düşünüyorum.

Kumarda bitirmediyse, parası pulu da var.

Biraz hayatın tadını çıkarmalı…

Rating alamayarak moralini bozacağına, artık hayatında kendisini mutlu edecek şeyler yapmalı…

Tabi ki aslında ona, göz göre yatırım yapan ancak ciddi şekilde zarar eden Star TV de usta sunucuya elinden gelen kıyağı yaptı. Ancak bundan sonrası zor.

Baksanıza, her Ramazan ayında birinci olanÇarkıfelek bile Mehmet Ali Erbil’le bu sene zirveyi bile göremedi. Hatta bayramı bile zor çıkardı.

Hele hele bayramdan sonra, dünkü yayını…

Tam bir facia…

Saat 20.00 gibi ratinglerin en yüksek olduğu saatte yayına girmesine rağmen sıralamada 15’nci sıraya kadar düştü.

Sıralamayı bir kenara bırakın, aldığı share-izlenme payı ise sadece ve sadece yüzde 5… Totalde de sadece 7 share alabilmiş zaten…

Ve iki saate yakın süren program nedeniyle kanal da-Star TV de tamamen batmış dün prime-time’da…

Star TV artık Çarkıfelek’i belki bir-iki hafta sadece hafta sonu deneyebilir ancak temmuz ayından sonra devam etmesi demek, göz göre göre kanalın altına bomba koymak demek bence…

Çok güzel bir sezon geçiren Star TV, Mehmet Ali Erbil’e sundurduğu Çarkıfelek’le bu sezonun en büyük yanılgısını yaşadı. Aslında bize göre bile bile lades dedi!..

Ayrıca son derece başarısız yapımcıların elindeydi program… Hatice isminde, işini sadece bir dönemFaruk Bayhan’ın kollamasıyla yaptığı bilinen, anlatılan(ki biz o dönemlere yetişemedik) veyaratıcılığı sıfır, demode biriyle, daha da iyi bir sonuç alması pek beklenemezdi.

GÜNEŞ’İN KIZLARI, KANAL D’YE GÜNEŞ DOĞURDU!..

Kanal D, yaz döneminde, “Güneşin Kızları”yla muhteşem izlenme payları yakalamayı başardı.

Güneşin Kızları dün AB’de 25, totalde 22 sharealarak tüm rakiplerine fark atarken, tüm dikkatleri de üzerine çekti. (Tabi ki karşısında 5 share’le bir Çarkıfelek olması bir avantajdı)

BU KADAR OLAY VAR, HABERLER NEDEN PATLAMIYOR?

Türkiye’de maalesef yer yerinden oynuyor.

Her gün son derece üzücü olaylar yaşıyoruz.

Böyle dönemlerde eskiden, haber bültenleri zirvede yer alırdı.

Ama olmuyor.

Haberlerin en iyi gideni 10 küsur share’lerde kalıyor      .

Neden böyle?..

Daha önce çok yazdım.

Artık kanalların tamamı tematikleşti, ister istemez.

Haber izleyenler de haber kanallarına dağılıp, anında izliyor olup bitenleri… Belli ki kimse diğer kanallardaki ana haber bültenlerini beklemiyor artık…

TV 8’İN SIRRI BU MU?..

Yeni sezonda büyük kanallar da TV 8 gibi haber bültenlerinden vazgeçerse şaşırmam…

Çünkü, böyle devam ederse, TV 8 birinciliği kimseye kaptırmayacak gibi…

Artık, haber, spor, magazin v.s izleyenlerin hepsinin özel kanalları var. İstedikleri konuyu takip etmek isteyenler, ne gün bekliyor, ne saat… Gidiyor, takip ettiği konunun kanalına, anında istediği haberi izliyor.

Belli ki büyük kanallar da artık dizi kanalı olacak ve prime-time’a giriş saatlerini(en önemli yer) haberle geçmek yerine, prime-time’da erkenden dizilerini başlatacaklar.

Doğrusu da bu…

Belki bazıları geç karar verecek ama bence sonuç değişmeyecek.

Hem yurt dışında böyle, hem de TV 8’in bu sayede yakaladığı fark ve diğerlerini geçtiği gerçeği matematiksel olarak ortada!..   

ANILCAN TANRIYAR

anilcantanriyar1@gmail.com

Twitter: @AnilcanTanriyar

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERanılcan tanrıyar  analiz