UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TWITTER İÇİN KAPATMA KARARI MI ALINDI? İŞTE TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI CEPHESİNDEN GELEN O AÇIKLAMA!..

TWITTER İÇİN KAPATMA KARARI MI ALINDI? İŞTE TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI CEPHESİNDEN GELEN O AÇIKLAMA!..

TWITTER İÇİN KAPATMA KARARI MI ALINDI? İŞTE TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI CEPHESİNDEN GELEN O AÇIKLAMA!..

Suruç'taki terör saldırısına yönelik içerikler ve yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımları çıkarmayı reddeden Twitter'a erişim engellendi.   

Sabah saatlerinden itibaren kullanıcılar sosyal paylaşım sitesi Twitter’a girmekte zorluk çekiyor. Bazı GSM operatörleri üzerinden Twitter’a giriş yapılamazken, kimi kullanıcılar da bilgisayarlarının internet ayarlarını değiştirerek Twitter’a giriş yapabildiklerini söyledi.

‘KESİN TALİMAT’

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan sozcu.com.tr’ye konuşan bir yetkili, kendilerine herhangi bir kapatma kararı gelmediğini fakat “Erişim Sağlayıcıları Birliği”nin de kapatma yetkisi olduğunu belirtti. Erişim Sağlayıcıları Birliği’nden bir yetkili ise kesin talimat olduğunu ve bilgi veremeyeceklerini aktardı.

MAHKEME KARARI MI VAR?

Reuters konuşan üst düzey Türk yetkili Suruç’a bombalı saldırının ardından yerel mahkemenin kararı ile Twitter erişim yasağının geldiğini açıkladı.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Sosyal medya kullanıcıları “#twitterblockinturkey ” ‘#TwitterTürkiyedeyasaklandı’ etiketlerini kullanarak şikayetlerini bildirdi.

EYLEM ÇAĞRISI YAPILIYORDU

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı ile yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımların çıkarılmasına yönelik mahkeme kararını uygulamayan sosyal paylaşım sitesi Twitter’a erişim engellendi.

Edinilen bilgiye göre, Suruç Cumhuriyet Başsavcılığının başvurusu üzerine terör saldırısına ilişkin görüntülere yayın yasağı getirenSuruç Sulh Ceza Hakimliği, sosyal paylaşım sitelerinden içerikler ile yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımların çıkarılmasına karar verdi.

Erişim Sağlayıcıları Birliği, mahkeme kararını, sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook ile video paylaşım sitesi YouTube’a iletti. Facebook ve YouTube, söz konusu içerikleri çıkardı.

GÖRÜNTÜLER KALDIRILDI

Reuters’ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kaynaklarına dayandırdığı haberinde BTK’nın söz konusu yasak ile ilgili aldığı bir kararın olmadığı ve yasağın devreye girmemesi için çaba gösterildiği belirtiliyor. Reuters’ın iddiasına göre, Twitter bu görüntüleri siteden kaldırdı. Twitter’ın bu adımının ardından siteye getirilen yasağın kısa sürede kaldırılması bekleniyor.

Yasa gereği erişime kapatılan site söz konusu içerikleri siteden çıkardıktan sonra kullanıcılarına erişim vermeye başlayabiliyor. 

Sözcü

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtwitter