UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CANLI BOMBA OLDUĞU İDDİA EDİLEN GENCİN ANNESİ İLK KEZ KONUŞTU!..

CANLI BOMBA OLDUĞU İDDİA EDİLEN GENCİN ANNESİ İLK KEZ KONUŞTU!..

CANLI BOMBA OLDUĞU İDDİA EDİLEN GENCİN ANNESİ İLK KEZ KONUŞTU!..

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen canlı bomba 20 yaşındaki Ş.A.A’nın Adıyaman’da yaşayan annesi S.A. Hürriyet’e konuştu. S.A., polislerin sabah evlerine geldiğini ve sorular sorduğunu anlatarak, iki oğlunun 6 aydır Gaziantep’te çalıştığını bildiğini söyledi. Öte yandan saldırının iki canlı bomba tarafından yapıldığı şüphesi üzerinde duruluyor. Suruç'taki patlamada yaralanan bir genç kızın, karın bölgesine saplanmış bomba pimi ile tedaviye alınmasının şüpheleri artırdığı kaydedildi.

Oğlu Ş.A.A’nın ev ve işyeri dış cephe boyası işiyle uğraştığını söyleyen anne S.A., oğluyla son olarak bayramdan önce konuştuklarını belirterek şunları söyledi:

“6 ay önce ağabeyi Y.A. birlikte Antep’e çalışmaya gideceklerini söylediler. Ne işi yapacaklarını sordum, ‘Gidince bulacağız bir şeyler’ dediler. Babası ve ben maddi durumumuz kötü olduğu için kabul ettik. Antep’e gittikten sonra zaman zaman bizi arıyorlardı. İyi olduklarını ve çalıştıklarını söylüyorlardı. Nerede çalıştıklarını yine söylemediler. Son olarak bayramdan iki gün önce görüştük. İyi olduklarını ve meraklanmamamızı söyledi. Daha da görüşemedik. Bayramda aramalarını bekledim ama aramadılar. Çocuklarım böyle bir şey yapmazdı. Bayramda annelerinin babalarının elini öperlerdi. Onları çok merak ediyorum.”

'OĞULLARIMIN IŞİD'LE İŞİ OLMAZ'

Çocuklarının IŞİD ya da farklı bir örgütle bağlantısı olup olmadığı yönündeki soruya anne S.A., “Allah esirgesin. Oğullarımın ne IŞİD’le ne başkasıyla işi olmaz” diyerek cevap verirken, sabah eve polislerin geldiğini şu sözlerle anlattı:

“Polisler çocuklarımın nerede olduğunu sordu. Bende bildiklerimi anlattım. Ne olduğunu sordum bana bir şey anlatmadılar. Mahalledeki komşularım oğlumun nüfus cüzdanının internette gezdiğini söylediler. Ne olduğunu hala öğrenebilmiş değilim. Babası da kamyon şoförü, o da yıkılmış durumda. Bilgi alamıyoruz kimseden. Siz ne olduğunu biliyor musunuz?” 

'BENİM DE CİĞERİM YANMASIN BAŞKA ANNELERİN DE'

Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıdan haberi olmayan anne S.A., “Benim çocuklarım karıncayı dahi incitmez. İnşallah da incitmemiştir. Onların da başına bir şey gelmesin inşallah. Benim de ciğerim yanmasın başka annelerin de ciğeri yanmasın” dedi.

YARALI GENÇ KIZDA BOMBA DÜZENEĞİ İDDİASI

Öte yandan dünkü patlamada yaralanan ve tedavi için hastaneye götürülen 20 yaşlarındaki bir genç kızın karın bölgesinde bomba pimi bulunduğu ileri sürüldü. Canlı bomba olarak kendisini patlatan saldırgan ile ortak hareket etmesinden kuşkulanılan Genç kız, Suruç’taki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi. Ağır yaralanan ve vücudunda yanıklar oluşan genç kızın karın bölgesindeki bomba piminin patlama ile vücuduna yapışmış olma ihtimalinin de bulunduğu belirtildi. Yaralı kızın saldırıyla ilişkinin olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞanlıurfa  Suruç