UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAMSUNG VE APPLE'DAN DEV BİRLİKTELİK ADIMI!..

SAMSUNG VE APPLE'DAN DEV BİRLİKTELİK ADIMI!..

SAMSUNG VE APPLE'DAN DEV BİRLİKTELİK ADIMI!..

Ara sıra mahkemelik olan fakat yeri geldiğinde birleşen Samsung ve Apple, elektronik SIM kart teknolojisi için birlikte hareket edecekler...

Ara sıra mahkemelik olan fakat yeri geldiğinde birleşen Samsung ve Apple, elektronik SIM kart teknolojisi için birlikte hareket edecekler... iPad Air 2 modelinden aşina olduğumuz e-SIM yani elektronik SIM kart teknolojisi, daha fazla yaygınlaşacak.

The Verge sitesinin belirtmesine göre Apple ve Samsung, bu teknoloji için çoktan kollarını sıvadı. Bir araya gelen dev ikili, yeni çıkacak olan akıllı cihazların bu teknoloji ile entegre bir şekilde çalışmalarını sağlayacak. Elektronik SIM kart, kullanıcıyı cihaza fiziksel olarak SIM kart takma derdinden kurtarıyor. İstediğimiz operatör arasında geçiş yapmamızı sağlayan bu teknoloji, aslında bir nevi satın aldığımız cihazın dahili SIM kartlı olması anlamına da gelmekte. Böylelikle istediğimiz operatörü rahat bir şekilde kullanabiliyor ve SIM kartı takma gibi bir dertten de kurtulmuş oluyoruz.

Bu teknolojiyi daha fazla yaygınlaştırmak isteyen Apple ve Samsung, aralarında Orange, AT&T ve Vodafone gibi büyük operatörlerin olduğu bir grup ile ortaklaşa çalışacak. Dahili SIM özelliği, böylelikle çevremizdeki tüm operatörler ile uyumlu halde kullanılabilecek. Kısa bir süre sonra konu hakkında daha fazla açıklamanın yapılacağı ve yürütülen çalışmaların net bir şekilde gözler önüne serileceği söyleniyor.

Tam olarak ne yapacaklarına dair planlarını paylaşacak olan firmalar, hem yol haritalarını belirleyecekler hem de teknoloji alanında tam olarak neler yaşanacağını öğrenmemizi sağlayacaklar. Şimdilik e-SIM için çalışmaların devam ettiği ve en erken 2016 yılının ortaları gibi bu teknolojiden faydalanılabileceği söylendi. Daha fazla detay paylaşıldığında aktarmış olacağız, gözünüz bizde olsun.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsamsung  apple