UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NİL KARAİBRAHİMGİL'DEN SERTAB ERENER EVLİLİĞİ HAKKINDA BOMBA AÇIKLAMALAR!..

NİL KARAİBRAHİMGİL'DEN SERTAB ERENER EVLİLİĞİ HAKKINDA BOMBA AÇIKLAMALAR!..

NİL KARAİBRAHİMGİL'DEN SERTAB ERENER EVLİLİĞİ HAKKINDA BOMBA AÇIKLAMALAR!..

Nil Karaibrahimgil, anne olduktan sonra yaşadığı değişimi anlattı: İçimde bir canlıyı büyütmek inanılmaz geldi. Her şeyi yapabilirmişim gibi, çok güçlü hissediyorum

 “Çocuk da yaparım kariyer de”, “Kız gibi yaptım ne yaptıysam, kız gibi yap ol kahraman”, “Tek taşımı kendim aldım” gibi şarkı sözleriyle genç kızlara özgüven aşılayan Nil Karaibrahimgil, “Kadınlar içindeki gücü bulup, kullanmalı” diyor.

 Kendi gücünü keşfetmesini sağlayansa oğlu Aziz Arif... “Röportajı durdur, fotoğraf göstereceğim” sözleriyle konuşmayı kesiyor. ‘Küçük Nil’ tanımı çok doğru, oğlu kopyası gibi. Karaibrahimgil’le annelik, Serdar Erener’le evliliği ve müzik çalışmaları üzerine konuştuk.      

 ‘Kız Gibi Durdurulamaz’  kampanyasıyla genç kızların kendilerine güvenmesini amaçlıyorsunuz. Siz durdurulamaz olduğunuzu hissediyor musunuz?

Evet. Ergenlikte  bunu hissetmek daha zor. Çünkü özgüven incecik bir fidan gibi her türlü rüzgarla kırılabiliyor. O yüzden genç kızların hiçbir zaman özgüvenini kaybetmemelerini  istiyorum.

Kendilerine inanmalarını, etrafı dinlememelerini, gücü içlerinde aramalarını... İşte bu yüzden, yıllar sonra Orkid’in  ‘Kız Gibi’ projesinde yer aldım.

Şimdiye kadar şarkılarımla bir şey  yapmaya çalıştım ama somut şeyler yapmayı  da çok isterim.

Sizin lise yıllarınız nasıl geçti?

İsyankar bir genç kızdım. Rock müzik dinleyen, postal giyen kızlar vardır ya, onlardandım. Beyoğlu’nda gündüz gündüz rock barlara giderdim, babam peşimden gelir, “Burası ne biçim bir yer?” derdi. Ama duygularımı ifade etmenin bir yolunu bulmuştum, o da müzikti. Engellenmiş, bastırılmış hissetmedim hiç.

‘Çok uçuşan biriyim’

 Özgür kız imajıyla evliliği ve anneliği ilişkilendirebiliyor musunuz?

Evlilik ve çocuk, özgürlüğü kısıtlar gibi bir imaj var. Bunu kabul etmiyorum. Çünkü evlendiğim zaman da kendimi çok özgür  hissettim.

Ben çok uçuşan bir insanım. İlk defa bir yere kondum, kök saldım ve o duygu çok iyi geldi. Belki evlendiğim insan çok doğru bir insandı, onun da etkisi var. Serdar, hiçbir yere kapatmaya çalışmadı, avucunda tutmaya çalışmadı, bıraktı. O yüzden evlilik hiçbir zaman hapishane gibi gelmedi. Tam tersine çok mutlu oldum. Çocuğumla da daha çok büyüdüm.

 Çocuklu hayatla çocuksuz hayat arasında ne fark var?

Hiçbir alakası yok, başka iki hayat. Senin içinden çıkan bir varlık... Onu sonsuz seviyorsun ve bu sevgi seni çok değiştiriyor. Daha endişeli oluyorsun, omuzlarında daha fazla yük oluyor, bir sorumluluk duygusu var, daha güçlü oluyorsun.

Bir insan doğuruyorsun ya, o süper güç gibi geliyor. İçimde bir canlıyı büyütmek inanılmaz geldi bana. Her şeyi  yapabilirmişim gibi,   çok güçlü hissediyorum.

 Aziz Arif size çok benziyor...

Evet, küçük Nil. Ama kaşlarını çatıp düşünceye geçtiği zaman aynı babası. 14 aylık oldu, yavaş yavaş büyüyor.

 Serdar Erener  nasıl bir baba?

Çok iyi. Zaten  onun iki çocuğu vardı, biliyordum çok iyi bir baba olduğunu. Şimdi de oğluyla sarhoş.

‘Kadın dünyayı cennet haline getirir’

 Kadına şiddet haberlerini okuyunca ne hissediyorsunuz?

Çok üzülüyorum. Yazılarımda bu konuya  çok değiniyorum.

Erkeklerin bu şekilde davranmasının korkudan kaynaklandığını düşünü- yorum. Herkes payına  düşeni yapmalı.

 Kadın olmanın zorluğunu yaşadınız mı hiç?

Yaşadım tabii. Özgüve-nimi kırmak için üzerime kasırgalar, rüzgarlar gönderen çok şey oldu.

Kadınlar, içindeki o gücü bulup, kullanmalı. Özellikle anne olduktan sonra nelere kadir olduğunuzu görüyorsunuz. Erkeklere göre düşünme sistemimiz çok farklı ve çok güçlüyüz.

Belki bu yüzden onlar için tehdit oluşturuyoruz, belki bu yüzden saldırıyorlar. Ama bir kadın dünyayı cennet haline getirebilir ve erkekler bundan faydalanmalılar bence. Bir kadını mutlu eden erkek, onun  cennetinde yaşar.

‘Evlilik haberi aileye bomba gibi düştü’

 Ailenizle ilgili en yeni haber Sertab Erener’in evliliği oldu...

Evet ya şok, şok, şok! Aileye bomba gibi düşen haber!  Bizim için de çok güzel bir  sürpriz oldu. Onun adına  çok mutlu olduk. Ağlaşarak telefonda konuştuk. Buradan da Emre’yle ona ömür boyu mutluluklar diliyorum.

 Anne olmayı tavsiye  ediyor musunuz?

Hep söylüyorum zaten... Aslında anne olduktan sonra herkese sürekli söylüyorum.

 ‘Serdar’ın  yeşermemde  büyük payı var’

 3 Ağustos Harbiye Açıkhava konserinde, hayata dair deneyimlerinizi paylaşacaksınız...

Enteresan bir konser hazırlıyoruz. Annelikten sonra insanlara verebileceğim şeyin, sadece müzik ve şarkılar olmadığını keşfettim. Herkese ilham olacak bir bagajım var. Gelenlere, bazı anahtarlar vereceğim.

 Sırada başka neler var?

Köşe yazılarımdan oluşan ikinci kitabım çıkacak. Albüm projesi var; beş şarkı, yazdığım üç yazı, bir ninniden oluşan toplama bir çalışma.

 Anne olmak ilham veriyor mu?

Aziz Arif’ten sonra bestelerimde acayip gelişme görüyorum. En güzel işlerimi ondan sonra yapmaya başladım. İlham ve uğur getirdiğini düşünüyorum.

 Serdar Bey’le birbirinizi besliyor musunuz?

O, benim için büyük şans. Çok bilgili ve verici birisi. Hep söylüyorum, Serdar’ın yanında duran yeşerir. Benim de yeşermemde büyük payı var.

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERNil Karaibrahimgil