UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞANLIURFA SURUÇ'TA MEYDANA GELEN FLAŞ PATLAMA HAKKINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ŞOK AÇIKLAMA!..

ŞANLIURFA SURUÇ'TA MEYDANA GELEN FLAŞ PATLAMA HAKKINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ŞOK AÇIKLAMA!..

ŞANLIURFA SURUÇ'TA MEYDANA GELEN FLAŞ PATLAMA HAKKINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN ŞOK AÇIKLAMA!..

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Patlamada 27 kişi öldü 100'e yakın kişi yaralandı. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi.   

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 27 ÖLÜ

Hürriyet'te yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde bugün saat 12:00 civarında bir terör saldırısı yaşanmıştır. İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir.

Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır.

Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.

Ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

PATLAMADA CANLI BOMBA İHTİMALİ

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi elde edilen ilk bilgilere göre patlamanın canlı bomba nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti. Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Amara Kültür Merkezi'ndeki patlamanın nedeni konusunda bölgeden gelen son iddia, patlamaya bir canlı bombanın neden olduğu yolunda.

hurriyet.com.tr'ye konuşan bölgedeki resmi kaynaklar, saldırının bahçede gençlerin arasına giren IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kadın tarafından gerçekleştiği yolunda bilgiler olduğunu öne sürüyor.

VALİ ŞANLIURFA'YA DÖNÜYOR

Bu arada Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün patlamanın olduğu sırada İstanbul'da olduğu ve olayı haber alır almaz Şanlıurfa'ya dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Hükümetten 3 isim bölgeye gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Şanlıurfa'nın Suruç  ilçesindeki patlamayla ilgili, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı verdiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun, olayı yakından takip ettiği, olayın hemen ardından İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten Suruç'taki gelişmeler ile ilgili bilgi aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Sayın Başbakanımız Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı vermiştir" denildi.

Suruç'taki gelişmelerle ilgili Başbakanlık'ta, ayrıca Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında bir kriz masası oluşturulduğu ifade  edilerek, Başbakan Davutoğlu'nun, Şanlıurfa Valisi ve Suruç Kaymakamı'ndan gelişmelerle ilgili bilgi almaya devam ettiği belirtildi.  

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞanlıurfa  Suruç