UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KENDİSİNE KÜFÜR EDEN İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN EMRE BELÖZOĞLU'NUN DAVASINDA SICAK GELİŞME!..

KENDİSİNE KÜFÜR EDEN İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN EMRE BELÖZOĞLU'NUN DAVASINDA SICAK GELİŞME!..

KENDİSİNE KÜFÜR EDEN İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN EMRE BELÖZOĞLU'NUN DAVASINDA SICAK GELİŞME!..

Emre Belözoğlu, Twitter’dan kendisine küfür eden bir kullanıcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Takipsizlik kararı verilince konuyu Adalet Bakanlığı’na taşıdı, o kişiyi hakim önüne çıkardı.

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Emre Belözoğlu, 2012 yılında sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan kendisine küfür eden Cemil İbrahim Cansız hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Belözoğlu’nun avukatları Mahir Işıkay ve Ali Ozan Açıkalın, savcılığa verdikleri dilekçede, Cansız’ın ortada hiçbir sebep yokken müvekkilleri hakkında, “Emre o... çocuğudur, ona hep küfür ederim” ve “Dünyada Emre’ye küfretmeyen insan yoktur” şeklinde tweet attığını belirterek, cezalandırılmasını istedi. Ancak savcılık yapılan incelemenin ardından soruşturma hakkında takipsizlik kararı vererek dava açmaya gerek görmedi. Savcılık kararına itiraz eden Belözoğlu’nun avukatları, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ancak mahkeme de itirazı reddederek dava açılmasına gerek olmadığına karar verdi. Ancak hukuk mücadelesini bırakmayan Belözoğlu’nun avukatları Işıkay ve Açıkalın, bu kez de Adalet Bakanlığı’na dilekçe vererek Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın kanun yararına bozulmasını istedi. 

DAVA ERTELENDİ

Avukatlar, Adalet Bakanlığı’na verdikleri dilekçede mahkemenin hiçbir gerekçe göstermeden hukuka aykırı bir şekilde itirazlarını reddettiğini belirterek, “Sayın mahkemenin anılan kararda şüpheli olarak belirttiği isim ‘Alper Yurtsever’ şikayetimize konu olan kişi bile değildir. Bu husus bile itirazımızın ne kadar ciddiye alındığının, dosya incelenmeden, okunmadan itirazımız hakkında karar verildiğini göstermektedir” dedi.  

Adalet Bakanlığı, avukatların verdiği dilekçenin ardından Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını kanun yararına bozdu ve dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Dosyayı inceleyen savcılık Cemil İbrahim Cansız hakkında “hakaret” suçlamasıyla dava açtı. Önceki gün İstanbul 85. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına sanık Cansız katılmadı. Mahkeme sanığın savunmasının alınması için davayı erteledi. 

Hürriyet    

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEREmre Belözoğlu