UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'ROTASIZ SEYYAH' YAZARI, ARKADAŞLARIYLA PİRAMİTTE BİR GECE GEÇİRDİ VE BAŞINA GELEN TUHAF OLAYLARI FACEBOOK SAYFASINDA YAZDI!..

'ROTASIZ SEYYAH' YAZARI, ARKADAŞLARIYLA PİRAMİTTE BİR GECE GEÇİRDİ VE BAŞINA GELEN TUHAF OLAYLARI FACEBOOK SAYFASINDA YAZDI!..

'ROTASIZ SEYYAH' YAZARI, ARKADAŞLARIYLA PİRAMİTTE BİR GECE GEÇİRDİ VE BAŞINA GELEN TUHAF OLAYLARI FACEBOOK SAYFASINDA YAZDI!..

İşte internette hızla paylaşılan piramit macerası...

“Hostelde tanıştığım biri kadın üç arkadaşla beraber kafaya koyduk bu Maya piramitlerinde bir geceyi geçireceğiz diyoruz.  Aralıksız her gün piramitlerin olduğu bölgeye gidiyoruz, giriyoruz içeri, dalıyoruz ormana doğru, bekliyoruz ki akşam olsun, güvenlikçiler çekilsin köşelerine, bizde hava kararınca yavaş yavaş piramitlere çıkarız, kimse görmez. Ama her seferinde 2-3 saat sonra bir güvenlikçi gelip bizi enseliyor!

Dedik bu böyle olmayacak bir kontak bulalım,  bir geceyi burada geçirelim. Kimle konuştuysak katiyen olmaz, başınıza büyük iş alırsınız diyor. Ama biz kafaya koymuşuz hala bir yolunu arıyoruz. Ertesi gün izimizi bulamasınlar diye ormanda daha derine gittik. Nasıl döneceğiz diye düşünürken güvenlikçi yine bizi enseledi. Adama dedik biz geceyi piramitlerin olduğu bölgede geçirmek istiyoruz, nasıl yapacağız?

“GECE 11’DE PİRAMİTLERE GİRERSİNİZ, SABAH 5’TE ÇIKARSINIZ”

Adam o an bir duraksadı, düşünmeye başladı: “Tam olarak ne istiyorsunuz”

- Komple bir geceyi piramitlerin orada geçirmek, başka bir şey değil.

Telefon açtı bir yere. “Gece 11’ de içeri girersiniz sabah 5 de çıkarsanız. 5’den sonra kalamazsınız çünkü o saatten sonra devriye değişiyor, sıkıntı olur.”  Tamam dedik. Kişi başı 15 dolara anlaştık.

PİRAMİTİN TEPESİNDEYİZ. HER YER ZİFİR KARANLIK

Piramidin tepesinde oturuyoruz, şansızlığımıza o gece ay da yok. Her taraf zifiri karanlık. Ama tabi bunun diğer bir güzelliği yıldızları çok efsanevi bir şekilde görüyorsun. Yanımızda getirdiğimiz çerezleri yiyoruz, muhabbet ediyoruz, bir yandan da birbirimize dönüp bu inanılmaz, sonunda başardık diyoruz. Derken adam dedi ki, karşıdaki piramidin içine girmek ister misiniz? Sadece içeri değil, piramidin altındaki kralın mezarına da gidebiliriz. Bahsettiği piramit Mayalar için belki de en önemli piramitlerden biri. Kralın mezarı ise apayrı bir olay, çünkü mezarın üstünde 3-4 metrelik yekpare bir taş var. Bu taş ve mezar piramit yapılmadan önce inşa ediliyor sonra bunun üstüne piramit yapılıyor.  Tek parça olduğu için içeriden kırmadan çıkarmak imkansız. Tabi ki istiyoruz dedik. Adam kişi başı 10 dolar dedi.

Hiç üstelemeden kabul edip, paraları verdik. Gittiğimiz piramidin çevresi bant gibi bir güvenlik şeridiyle çevrili.  Tepede 5 tane büyük kapı gibi boşluklar var ama buradan kimse girmesin diye her taraf sık örgülü tellerle kaplanmış. Artık piramidin içindeyiz. Bizle beraber toplamda 6 kişi var. Adam şimdi çantalarınızı, telefon, kamera ne varsa buraya bırakmalısınız. Buradan sonra hiç bir şekilde kamera kaydı yok dedi. Önden adam inmeye başladı, biz de peşinden bildiğin zindana iner gibi iniyoruz.

KRALIN MEZARI: DUVARLAR FENERLE AYDINLANDIKÇA AĞZIMIZ AÇIK BAKIYORUZ!

Aşağıya doğru yaklaşık 60 derecelik bir merdiven.  Aşağıya doğru indikçe ortam aşırı sessizleşiyor.. O kadar sessiz ki herkes birbirinin nefesini duyuyor, kimse çıt çıkarmıyor. Derken kralın mezarının olduğu yere geldik. Burayı görünce adamların kapıyı açmak için niye bu kadar zaman harcadığını anladım. Mezarın girişinde aynı filmlerdeki gibi yaklaşık 2,5 metre yüksekliğinde üçgen bir kapı var. Kapının kalınlığı 30 cm civarı. Adam iki kişi bu kapıyı açmakla çok uğraştık, onun için uzun sürdü dedi. Biz ağzımız açık bir şekilde ortama, kapıya, heyecanla birbirimize bakıyoruz. O kadar sessizdi ki neredeyse kalp atışınızı duyabiliyorsunuz. Tahminimce bir insan tek başına 3-4 saat burada kalsa sessizlikten delirebilir.

BİRBİRİMİZE İYİCE SOKULARAK MEZARIN ÖNÜNDE OTURDUK

15 dakika sonra adam dedi ki durmak mı istiyorsunuz yoksa çıkalım mı?  Durmak istiyoruz dedik. 10 dakika sonra gelirim dedi. Mezarın önünde 4 kişi kalakaldık. Işığımız bir yanıp bir sönüyor. Ortam zaten korku filmi gibi bir de üstüne böyle sorunlu bir fener olunca işler daha da ürkütücü oldu. 10-15 dakika geçti adam gelmedi. Soğuk espriler yapıyoruz, adam gelmezmiş bir de gibisinden ama aslında içten içe herkes tırsmaya başladı.  Yaklaşık 45 dakika sonra yukarıdan sesler gelmeye başladı. Adamın ayaklarını gördük, sonra tamamını. Yavaş yavaş bize doğru geliyor ama yürümesi bir tuhaf. Feneri sağa sola çevirdiğinde böyle kelli, felli biri olduğu anlaşılıyor. Halbuki diğer adam 30 yaşlarında traşlı, bambaşka biriydi. Biz hiç konuşmuyoruz ama muhtemelen herkes aynı şeyi düşünüyordu, “Biz bu adamı tanımıyoruz ki!”

Yanımıza kadar yavaş yavaş yürüyerek geldi. Hepimiz kolkola girmiş bekliyoruz. Adam “nasılsınız?” dedi. Meğerse önceki adam içerdeyken kendini kötü hissetmiş ve bize bunu söylemeden yukarı çıkmış. Aşağıya da bu arkadaşını göndermiş. Çantalarımızı aldık ve tekrar o telli yerden yengeç gibi yan yana yürüyerek piramidin dışına ulaştık. Maymunlar etrafımızda öyle bir birikmiş ki muhtemelen hemen önümüzdeki ağaçlarda çığlık atıyorlar. Ama sonuçta dışarıdayız, içimizde tarifsiz bir rahatlama var. Adam bizi diğer piramidin tepesine bıraktı sonra arkadaşlarının yanına gitti. Ne olsa artık fenerimiz, telefon, kamera her şey var. Birşey olursa adamlara ulaşmak kolay.

Uyuyup, öğlen uyandığımda deselerdi ki bunların hepsi bir rüyaydı. İnanırdım. Ama sonra aklıma çektiğim videolar geldi, hepsi gerçekti”

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERpiramitler  gezi  yazı