UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'PARAMPARÇA' DİZİSİNİN USTA OYUNCUSU ERKAN PETEKKAYA'DAN OLAY SÖZLER: "STARLIK BİTTİ!.."

'PARAMPARÇA' DİZİSİNİN USTA OYUNCUSU ERKAN PETEKKAYA'DAN OLAY SÖZLER: "STARLIK BİTTİ!.."

'PARAMPARÇA' DİZİSİNİN USTA OYUNCUSU ERKAN PETEKKAYA'DAN OLAY SÖZLER: "STARLIK BİTTİ!.."

İşte Milliyet'ten Sercan Kısmet'in röportajı: 

STARLIK BİTTİ EKİP İYİ OLMALI

Nurgül Yeşilçay’la başrolünü oynadığı ‘Paramparça’ dizisinde ‘Cihan’ karakterine hayat veren Erkan Petekkaya’yla oyunculuğu, oğlu Cano’yu, klasik otomobil tutkusunu ve ticareti konuştuk.

Rolünüzü sizden dinleyebilir miyiz? 

‘Cihan’ karakteri dürüst ve iyi bir adam. Mecbur olduğu için evlenmiş. aşk hayatını tanımamış ve görmemiş. Çok başarılı ama hayatında sevgi yok.

 Evliyken başka bir kadına aşık olmak Türk kültürüne uygun değil. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Olmayacak bir şey değil. Aşk herkesin kendi içinde bileceği bir şeydir... Aşkı anlatamazsınız. Dünyada milyarlarca insan var. Yani o kadar da aşkın tanımı var. Her insan için aşkın tanımı farklıdır. İnsan evliyken aşık olabilir. Burada evli adamlardan kastım çapkınlık yapmaları değil. ‘Cihan’ karakteri kadın hamile kaldığı için, çocuk alınmasın diye mecburen 19 yıl istemediği evliliğe katlanmış. Aşkı gördüğünde kimse buna hayır diyemez. Dünyada herkesin peşinde olduğu aşkı bulduğunuz zaman bırakmamalı...

 Sezon finali yaptınız. Bu süreci nasıl anlatırsınız?

Çok yorucu geçti. Değişik bir topa girdik. Artık dizi tutturmak çok kolay değil. Eskiden senaryoyu gördüğümüzde biraz neler olacağını anlıyorduk. Şimdi hiçbir şey anlamıyoruz. Onun gerginliği de üzerimizde vardı. Eylülde çalışmaya başladık ama dizi aralık ayında ekrana gelmeye başladı. O süreçte ne olacak diye çok düşündük. Çok korktuk. Ama Türkiye’de patlayan dizi oldu. Bizim çektiğimiz dizinin hikayesi dünyanın her yerinde olabilir. İki çocuğun karışması dünyada olabilecek bir olay. Senaryonun ana teması basit ama senarist, yönetmen ve ekip çok iyi işlediler. Biz de oynadık.

 Nurgül Yeşilçay nasıl bir partner?

İyi bir partner. Disiplinli, terbiyeli ve düzgün. Biraz deli. Ben de bir parça deliyim. Esprilerimiz birbirimize tutuyor. Ebru Özkan, Tolga Tekin, Civan Canova ve dizideki çocuklarımla iyi bir sinerji yakaladık. Kamera, sahtekârlığı kabul etmiyor. Kameranın sevmesi diye bir şey var. Eğlenceli ve keyifli bir setiz. İnsani bir sette çalışıyoruz. İçimizde hain yok.

 Cevdet Mercan’la uyumunuz nasıl?

Çok iyi bir yönetmen ve dost. Oyuncuyu nasıl yöneteceğini iyi biliyor. ‘Paramparça’nın dünyasını o kurdu. Bu iş sayesinde Cevdet Mercan diye bir dost kazandım.

 Oynadığınız dizilerin reyting rekoru kırmasının  sırrı nedir?

Bu işler ekip işidir. Eskiden bir star koyarlardı gerisine bakmazlardı. Şimdi starlık kalmadı. Bu işin sırrı bütün ekibin çok iyi olması... Senaryo iyiyse yönetmen, oyuncular ve set ekibi birbiriyle de iyi iletişim kurarlarsa başarı geliyor. Sette çay getiren arkadaşım en az benim kadar değerlidir.

 ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ ve ‘Dila Hanım’da da imkansız aşkın peşindey-diniz. Rol üzerinize yapışır korkusu yaşadınız mı?

Hayatımda hiçbir rol üzerime yapışmadı. Zaten kaç tane senaryo var. Aşk, evlilik ve hırsızlık gibi fazla olmayan konular var. Dünyada da bunlar çekiliyor. Üzerime yapışmaması için 11 kilo verdim. Kilo vererek daha önce oynadığım diğer karakterleri unutturup ‘Cihan’a inanmalarını istedim. Bunu başardığıma da inanıyorum. Üzerine yapışması gibi bir şey yok, çok çalışmak var.

 Komedi dizisinden teklif gelse oynar mısınız?

Komedi çok tehlikeli... İyi yazılması gerekiyor. Ben oyuncuyum oynarım, yapımcılar düşünsün.

‘Oğlumun oyuncu olmasını istemiyorum’

 Oğlunuz Cem Cano’nun oyuncu olmasını ister misiniz?

Mutlu olacaksa oyuncu olsun ama ben istemiyorum. Oyunculukta mutsuz olmak çok kötü. Başarısızlık insanı üzüyor. Bizim çocuk 6 yaşından beri mimar olmak istediğini söylüyor.

 Pişman mısınız?

Müzisyen olmayı isterdim. Biz çıkıp oynuyoruz, sahneye çıkıp söylediğinizde her şey gerçek.

 Albüm yapmak gibi bir  projeniz var mı?

Amatör olarak yapıyorum. Mikrofon bulduğumda atlayıp söylüyorum. Bir şekilde kendimi tatmin ediyorum. Türk Kalp Vakfı yararı için bir albüm yapıldı. Stüdyoya girip ‘Divane Aşık’ şarkısını söyledim.  İlk okumayı Sinan Akçıl yaptırdı. Süper oldu, beğendim.  

‘Baba olduğum zaman sevgiyi anladım’

 Baba olunca hayatınız değişti mi?

O duygu bambaşka, dünyanın en güzel şeyi. Ondan daha güzel bir şey yok. Baba olduğum zaman sevgi ne demekmiş anladım. Sevginin ne olduğunu çocuğunuz olmadan bilmiyorsunuz. Karşılıksız sevgiyi evladınız olunca anlıyorsunuz. Annemi ve babamı da çocuğum olunca anladım.

 Cano’ya kardeş  düşünüyor musunuz?

Artık geçti. Cano 10 yaşında. Aralarına iki yaş koyup yapmak gerekiyordu. Kız çocuğumun olmasını isterdim. Kız evladı başka bir şeymiş dizide anladım. Şimdi karar versek Cano’yla kardeşi arasında 12 yaş olacak. Biz kalabalık aileyiz. Cano’nun kuzenleri de kardeşi gibi...

 Birçok ünlü kazandığı parayı gayrimenkule yatıyor. Siz neden Mest-Et Restaurant’ı açtınız?

Yiyecek - içecek sektörü hiçbir zaman bitmez. Gayrimenkule para yatırdığınız zaman kimseye faydası olmuyor. Burada 30 kişi çalışıyor, ailelerine bakıyor. Toplamda 120 kişi yapar. O kadar insana ekmek vermek çok zevkli... Paylaşmak çok güzel. Bunun zevki var. Son model Ferrari’ye binsem bu kadar zevk almam.

 Böbreğinizdeki taşların son durumu nedir?

İçinde iki tane taş kaldı. Allah düşmanıma versin. (Gülüyor) O ağrıyla hastaneye giderken “Beni öldürün” diye bağırıyorsun, çok acı verici bir şey.

 Klasik Otomobil tutkunuz nereden geliyor?

Çocukluğumdan beri severim. Eski Türk filmlerinde klasik otomobiller vardı. Şu anda halen eski Türk filmlerindeki otomobili kovalama sahneleri çekilemiyor. Klasik otomobillerde ruh var. Galeriden alıp binilecek bir şey değil. 66 Jaguar model otomobilim vardı. Klasik otomobiliniz olunca hayatınız sanayide geçiyor. Şimdilerde sanayide geçirecek zamanım yok. Gidip galeriden de alıp binmek istemiyorum.

Cadde

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13