UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZUN ZAMANDIR MADDİ KRİZİN İÇERİSİNDE OLAN YUNANİSTAN'A KÖTÜ HABERLER ARD ARDA GELİYOR!..

UZUN ZAMANDIR MADDİ KRİZİN İÇERİSİNDE OLAN YUNANİSTAN'A KÖTÜ HABERLER ARD ARDA GELİYOR!..

UZUN ZAMANDIR MADDİ KRİZİN İÇERİSİNDE OLAN YUNANİSTAN'A KÖTÜ HABERLER ARD ARDA GELİYOR!..

Brüksel'de Euro Bölgesi maliye bakanlarının toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "Yunan hükümetinin referanduma gitme yönündeki kararının not edildiği" bildirildi. Açıklamada, "Euro Bölgesi'nin mali istikrarını sağlamak için gereken herşeyi yapmaya hazırız " denildi.

Yazılı açıklamada, Yunan hükümetinin teklifleri reddettiği ve 26 Haziran'da kurtarma programı müzakerelerinin sona erdiği belirtildi.

Yunan bankalarına acil nakit akışının devam edip etmeyeceğini ise bu fonları sağlayan Avrupa Merkez Bankası karar verecek. Banka'nın konuyu görüşmek için toplantı yapacağı belirtildi.

Yunan hükümeti, kreditörlerin Yunanistan'a nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz'da halk oylamasına sunma kararı almıştı.

Yunanistan'ın salı günü IMF'ye 1,6 milyar euro ödemesi gerekiyor ve yeni kredi gelmediği taktirde Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkma ihtimali var.

"YUNANİSTAN'IN KABUL ETMEMESİ ŞAŞKINLIK VERİCİ"

Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan ile kreditörler arasındaki görüşmelerde bir sonuç alınamaması üzerine Yunan hükümetinin referanduma gitme yönündeki kararından "şaşkınlık duyduğunu" söyledi.

Brüksel'de düzenlenen Euro Grubu toplantısından önce basına açıklama yapan Dijsselbloem, "Yunanistan, uluslararası kreditörlerin tekliflerini reddederek ve parlamentosuna referanduma gitme yönünde teklif sunarak kendi halkına karşı olumsuz bir tavsiyede bulunmuştur" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyunanistan  iflas  kriz  imf