UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAĞIŞLAR NE KADAR DEVAM EDECEK? METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BİR UYARI DAHA!..

YAĞIŞLAR NE KADAR DEVAM EDECEK? METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BİR UYARI DAHA!..

YAĞIŞLAR NE KADAR DEVAM EDECEK? METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BİR UYARI DAHA!..

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'un  Anadolu yakasında sabah etkili olan sağanağın, akşam saatlerine kadar yer yer  devam edeceğini bildirdi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da ramazan boyunca  havanın zaman zaman yağışlı ve sıcaklık olarak mevsim normallerinde seyredeceğini  daha önce de belirttiklerini söyledi.

Yaz mevsimi boyunca kısa süreli yaz yağışlarının görülmeye devam  edeceğini dile getiren Güler, sıcaklıkların mevsim normallerinde seyretmesini  beklediklerini, rüzgarın da etkisiyle havanın geceleri biraz serinleyebileceğini  kaydetti.

Atmosferin yukarı seviyelerinde meydana gelen serin havanın etkisinden  dolayı İstanbul'da ay sonuna kadar hava sıcaklıklarında artış beklenmediğini  anlatan Güler, sıcaklıkların gece 18-20, gündüz ise 26-28 derece civarında  olacağını aktardı.

Güler, bu sabah Anadolu yakasında şiddetli sağanağın görüldüğünü  anımsatarak, "Özellikle Kartal, Maltepe, Sancaktepe, Çekmeköy ve Ümraniye'de  yoğun olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görüldü. Boğaz  çevresinde aralıkla devam eden yağışların iftar saatlerine kadar il genelinde  devam etmesini bekliyoruz. Yarın ise Anadolu yakasında yine sabah saatlerinde  yerel sağanak geçişleri görülecek. Avrupa yakasında ise herhangi bir yağış  beklemiyoruz" diye konuştu.

"Kartal'da 2 saatte toplam yağışın 2 katı yağış görüldü"

Yağışların özellikle Kartal'da etkili olduğunu vurgulayan Güler,  "Saatte metrekareye Kartal Cevizli'de 57,4, Sancaktepe'de 31,2, Çekmeköy'de 20,1,  Ümraniye'de 17,6, Üsküdar'da 5,5, Pendik ve Sarıyer'de 3 kilogram yağış düştü.  Kartal'da haziran ayında toplam yağış 28,7 kilogram oldu. Bu oran dikkate  alınırsa, bugün 2 saatte, tüm ay boyunca meydana gelen toplam yağışının 2 misli  yağış kaydedildi" şeklinde konuştu.

Güler, bugün hava sıcaklığının en yüksek 25 derece olacağını  belirterek, "Yarın parçalı ve çok bulutlu 27, perşembe parçalı ve az bulutlu 28,  cuma da parçalı bulutlu 27 derece olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13