UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞAKA DEĞİL FİLM SENARYOSU HİÇ DEĞİL! 3D YAZICI İLE O ŞİKAYETİNDEN TAMAMEN KURTULDU!..

ŞAKA DEĞİL FİLM SENARYOSU HİÇ DEĞİL! 3D YAZICI İLE O ŞİKAYETİNDEN TAMAMEN KURTULDU!..

ŞAKA DEĞİL FİLM SENARYOSU HİÇ DEĞİL! 3D YAZICI İLE O ŞİKAYETİNDEN TAMAMEN KURTULDU!..

Avustralya'da bir hastaya, 3D yazıcıda üretilen çene protezi nakledildi. Bu sayede Richard Stratton'ın ağzının eğikliği tamamen yok oldu.

Avustralya'da bir çene ameliyatı için 3D yazıcı vasıtasıyla üretilen titanyum çene, sağlık sektöründe dünyadaki ilk 3D yazıcıyla üretilen ürünlerden biri oldu. Melbourne kentinde yaşayan 32 yaşındaki Richard Stratton, sol çene kemiğindeki eksiklik nedeniyle rahat edemiyordu. Çiğneme hareketlerinde zorlanan, ağzını tam olarak açamayan Stratton, doktora başvurdu. 

BAŞARIYLA NAKLEDİLDİ

Çenesinin sol tarafında olan boşluğun ve çenenin tam bağlantı kuramaması nedeniyle o bölgeye destek ve sağlamlık için parça yerleştirmek isteyen doktorlar bunun üzerine eksik kısmı tamamlayacak protez için 3D Medical firmasına başvurdu. 3D Medical, Stratton'ın kafatası ve çene modelini çıkararak, nakledilmesi gereken protezi oluşturdu. Hastanın anatomisine uyan çene protezi, başarıyla nakledildi.

'ÇOK FARKLI BİR HİS'

Stratton, ameliyattan sonra  eğik gülüşünün ortadan kalktığını söyledi. Stratton, 3D proteze sahip olmanın çok farklı bir his olduğunu ve yeni protezlerin neler yapabileceğini görmek için sabırsızlandığını belirtti.

ESKİ HALİNDEN ESER KALMADI

3D yazıcıda üretilen titanyum çene protezi, böylelikle dünyada ilk olmasada Avustralya tarihinde bir ilk oldu.  Yukarıda gördüğünüz değişikliğe sahip olan Richard Stratton, artık rahatlıkla çenesini hareket ettirebiliyor ve ve birçok yemeği yiyebiliyor. Bu olayın ilki çenesini kıran 83 yaşındaki bir kadına Hollanda'da yapılan ve 3D yazıcı ile üretilen çenenin aktarılması olarak kayıtlara geçmişti.   

Güneş

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLER3D yazıcı