UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİN'DEKİ KÖPEK YEME FESTİVALİNE ÜNLÜLERDEN TEPKİ!..

ÇİN'DEKİ KÖPEK YEME FESTİVALİNE ÜNLÜLERDEN TEPKİ!..

ÇİN'DEKİ KÖPEK YEME FESTİVALİNE ÜNLÜLERDEN TEPKİ!..

21 Haziran'da Çin'de yapılacak olan binlerce köpek katliamının yaşanacağı  “Yulin Köpek Yeme Festivali”ne Türkiye'deki hayvanserler büyük tepki gösterdi. Aralarında Hayvan Arama Kurtarma Derneği HAKUT yönetim kurulu üyesi Yonca Evcimik, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Demet Akbağ, Metin Arolat, Gonca Vuslateri, İrem Derici, Çağla Şikel'in de yer aldığı ünlülerin sosyal medyada kampanya başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan dilekçe bugün sabah  Çin Konsoloslugu'na teslim edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yonca Evcimik "Bugün Hakut'tan Selin Bozkurt tarafindan Çin Konsoloslugu'nda Vehbi Doğangün'e teslim edilmistir.. Destek veren tüm sanatçı arkadaşlarıma ve Sivil toplum örgütlerine tesekkür ederim" dedi.

İŞTE O DİLEKÇE:

ÇİN HALK CUMHURİYETİ

İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU’NA 19 Haziran 2015

SAYIN QİNGYANG ZHANG

ÇİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU

Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAKUT) olarak Türkiye’de hayvan dostlarımızın hakları için savaşan, muhtaç oldukları bakımları, felaket anlarında kurtarılmaları ve korunmaları için faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşuyuz.

Ülkenizin Yulin kentinde dünya kamuoyunun büyük tepkilerine rağmen bu yıl da, 21 Haziran tarihinde binlerce hayvanın katledilmesine neden olacak “Köpek Yeme Festivali”nin düzenleneceğini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Tarih boyunca sayılı medeniyetler arasında yer alan Çin’in, son yıllarda ekonomi başta olmak üzere her alanda gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla dünyanın sempatisini kazandığı bir dönemde, insanlık dışı bir festivali düzenlemeye çalışmasının akıl alır ve kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Türkiye’den hayvan severler olarak bu festivalin başta Yulin kenti sakinleri olmak üzere tüm Çin halkı üzerinde kara bir leke olacağını hatırlatmak istiyoruz.

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden milyonlarca insanın sosyal ağlar üzerinden kampanyalar başlatarak tepki gösterdiği bu vahşi festivalin iptal edilmesi ve bir daha düzenlenmemesi hususunda gerekli hassasiyetin tarafınızca gösterilmesini önemle rica ediyoruz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13