UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SINIR KAPISI AÇILDI, SURİYELİLERİN GEÇİŞİ BAŞLADI!..

SINIR KAPISI AÇILDI, SURİYELİLERİN GEÇİŞİ BAŞLADI!..

SINIR KAPISI AÇILDI, SURİYELİLERİN GEÇİŞİ BAŞLADI!..

Suriye'nin Tel Abyad kentinden kaçan binlerce Suriyeli için Türkiye sınır kapısını açtı. Suriyelilerin sınırdan geçişi başladı.

Suriye'nin Tel Abyad kentinden kaçan binlerce Suriyeli için Türkiye sınır kapısını açtı. Akşam saatleri itibariyle Suriyelilerin sınırdan geçişi başladı.

IŞİD ENGEL OLDU

Türkiye sığınmacıları almak isterken, Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran IŞİD terör örgütü gümrük kapısından geçişleri engelledi. Gümrük sahasından geçen dört Suriyeli aile ise Türkiye'ye geçti.

GÜN BOYU SINIRDA HAREKETLİ DAKİKALAR YAŞANDI

Türkiye'ye giriş yapmak için sınıra dayanan Suriyelilerin mücadelesi gün boyu sürdü ve birçok sıkıntıyı beraberinde getirdi.

Öğleden sonra Türk yetkililer, sivillerin hayati tehlikelerinin olması nedeniyle sınırı açmaya karar verdi. Türkiye sınırında bekleyen bir grup, kontrollü şekilde Akçakale Gümrük Kapısı saha alanına yönlendirildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de grubun Türkiye'ye alınması için gerekli hazırlıkları tamamladı.

TELLERİ YIKIP, TÜRKİYE'YE GEÇMEK İSTEDİLER

Saat 17.15 sıralarında IŞİD'in engellemesi üzerine sınır hattına yönelen Suriyeliler, Akçakale Sınır Kapısı'na doğru yaklaşmaya başladı. Suriyeliler, telleri yıkarak Türkiye tarafına geçmek istedi.

JANDARMA KARGAŞAYA MÜDAHALE ETTİ

Bu sırada Suriyelilerin sınır kapısına doğru geldiğini gören Türkiye tarafındaki yüzlerce Suriyeli de sınır tellerinin olduğu bölgeye gitti. Bunun üzerine Türk askerleri, çıkan kargaşaya müdahale etti. Bölgeye çok sayıda asker ve zırhlı araç sevk edildi. Türkiye tarafındakilere 'Dağılın' uyarısı yapıldı, Suriye tarafındakilere de tellerden uzaklaşmaları için uyarı anosları yapıldı. Zırhlı araçlardan kalabalığa dağılmaları için tazyikli su sıkıldı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsınır kapısı  suriye