UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

JAPON BİR YAZILIMCI TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN TEMPESCOPE ADLI 'KUTUCUK', YARININ HAVA DURUMUNU CANLI CANLI GÖSTERİYOR!..

JAPON BİR YAZILIMCI TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN TEMPESCOPE ADLI 'KUTUCUK', YARININ HAVA DURUMUNU CANLI CANLI GÖSTERİYOR!..

JAPON BİR YAZILIMCI TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN TEMPESCOPE ADLI  'KUTUCUK', YARININ HAVA DURUMUNU CANLI CANLI GÖSTERİYOR!..

Ken Kawamoto adlı yazılım mühendisi tarafından geliştirilen Tempescope adlı cam kutu size yarının hava durumunu canlı canlı olarak gösteriyor.

Hepimizin bir sonraki gün planları için dikkat ettiği en büyük detay genellikle hava durumudur. Özellikle gece yatmadan önce, sabah kalkınca hava durumunu telefonlarımızdan ya da bilgisayarımızdan kontrol ederek yatarız.

Peki ya bunu canlı canlı görsek nasıl olurdu?

Japon yazılım mühendisi Ken Kawamoto tarafından üretilen Tempescope adlı cam kutu size ertesi gün olacak hava durumunu canlı bir şekilde, yani gerçek olarak gösteriyor.

Örnek vermek gerekirse yarın hava durumu "yağmurlu" gözüküyor diyelim. Tempescope'un içinde bulutlar oluşarak yağmur yağacak ve hatta yağmur gök gürültülü sağnak ise şimşekler çakıp gürültüler çıkaracak.

Tempescope şu anda geliştirme aşamasında ve sadece kar yağdıramıyor. Ancak Kawamoto, ekibiyle beraber bu sorunu da çözmek istiyor. Yani satışa çıktığı zaman tüm hava durumlarını size aktarabilecek bir yapıda olabilir.

Bu sistemin çalışabilmesi için Tempescope kablosuz olarak bilgisayarınıza bağlanması ve hava durumunu kontrol etmesi gerekiyor. Bu şekilde bir sonraki günün hava durumunu öğrenerek size canlı canlı aktarabilecek.

Şimdi ise fon toplama aşamasına geçen Kawamoto, yeterli fonu topladıktan sonra da seri üretime geçeceğini belirtmiş. Tempescope hakkındaki detayları bu adres üzerinden öğrenebilirsiniz. Hatta eğer "Ben de bunu yaparım" diyenleriniz varsa bu adres üzerinden Kawamoto sizin kendi Tempescope'unuzu yapabilmeniz için İngilizce olarak bir rehber hazırlamış. Gerekli malzemeleri ve yazılım bilgilerine sahipseniz bu cihazın çıkışını beklemeden kendiniz üretebilirsiniz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhava durumu  japon