UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DOKTORLARDAN SAĞLIKLI YAŞAM TAVSİYELERİ GELDİ!..

DOKTORLARDAN SAĞLIKLI YAŞAM TAVSİYELERİ GELDİ!..

DOKTORLARDAN SAĞLIKLI YAŞAM TAVSİYELERİ GELDİ!..

Sağlıklı yaşlanmanın sadece yüzde 30’unun genlerle ilişkili olduğunu belirten Herbalife Beslenme Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmet Tamer, geride kalan yüzde 70’in tamamen bizim elimizde olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Tamer sağlıklı yaşlanma ipuçlarını paylaştı...

İnsanların yaş, cinsiyet ve fizyolojik durumlarına göre günlük enerji ve yapı taşlarını karşılayacak yeterli ve kaliteli besinlerle beslenmeleri gerektiğini açıklayan Doç. Dr.İsmet Tamer sözlerine şöyle devam ediyor: “Sağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli öğelerinden biri çeşitliliktir. Makro besinler olan yağlar, karbonhidratlar ve proteinler ile enerji metabolizmasında önemli role sahip mikro besinler olan vitaminler ve minerallerin dengeli bir şekilde tüketilmesi gereklidir. Makro-mikro besin öğelerinin bulunmasında güçlük çekildiğinde, bu besinleri içeren hazır ve hayatı kolaylaştıran ürünler alternatif olabilir.”

Doç. Dr. Tamer: “Vücudun büyümesi ve gelişmesinde, yaşlanan veya hasar gören dokuların tamirinde, vücudun korunması ve organların onarımında görev yapan besin maddeleri, fiziki görünümümüz ve yaşamımızın devamı için gerekli enerjiyi de karşılar. Vücudumuzun enerji ihtiyacını belirlerken yapılan egzersizler, bu egzersizlerin süresi ve bireysel farklılıklar öne çıkar. Eğer vücut alınan fazla enerjiyi harcayamazsa, bu zamanla yağa dönüşür. Enerji miktarı değişmeden fiziksel aktivite azaltılırsa, yine fazla enerji açığa çıkar ve yağ olarak depolanır.”

 Egzersiz ve sporun sağlıklı bir yaşlılık için hayatımızdan çıkartılmaması gerektiğini belirten Doç. Dr. İsmet Tamer, günde fazladan 50-100 kalori alımının yılda fazladan 0.5-1 kg yağ birikimine neden olduğunu söylüyor. Doç. Dr. Tamer, bu durumun 5 yılda fazladan 5 kg ağırlık artışına denk geldiğine de dikkat çekiyor.

Düzenli egzersiz yapan kişilerin yüksek enerjili gıdalar tüketseler bile kilolarını koruyabildiklerine işaret eden Doç. Dr. Tamer, her gün düzenli olarak 1 saat, ortalama 6-8 km/saat hızla koşan bir kişinin, bu egzersiz sırasında yaklaşık 900-1000 kalori harcayabildiğini söylüyor.

Tamer, spor yapan kişiler için dengeli protein, karbonhidrat ve yağ tüketiminin önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdiyet  sağlık