UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“DÜNYA TARİHİNDE ASTROLOJİ BİLMEYEN HEKİMİN KENDİNE HEKİM DEME HAKKI YOKTUR” HİPOKRAT! ASTROLOJİNİN ‘MESSİ’Sİ ŞENAY YANGEL YAZDI!..

“DÜNYA TARİHİNDE ASTROLOJİ BİLMEYEN HEKİMİN KENDİNE HEKİM DEME HAKKI YOKTUR” HİPOKRAT! ASTROLOJİNİN ‘MESSİ’Sİ ŞENAY YANGEL YAZDI!..

“DÜNYA TARİHİNDE ASTROLOJİ BİLMEYEN HEKİMİN KENDİNE HEKİM DEME HAKKI YOKTUR” HİPOKRAT! ASTROLOJİNİN ‘MESSİ’Sİ ŞENAY YANGEL YAZDI!..

Astroloji, tüm dünyada önemini her geçen gün artırarak insanlığa rehberliğini hükümetler Tıp ve kişisel bazda sürdürürken Takiyüddin Rasid, Müneccimbaşı Ahmed Tahir Efendi, Osman Kamil efendi, Gıyaseddin Cemşid, Ali Kuşcu, Seydi İbrahim, Hüseyin Hilmi efendi, Mustafa Asım bey, Bibi müneccime, gibi birbirinden değerli müneccim ve müneccimbaşıları dünya astroloji tarihine geçmiş ve halen astrolojiye eserleri ve çalışmaları ile yön vermeye devam etmektedir.

Ayrıca Hüseyin Hüsni Efendi tarafından ‘’Mekteb-i Fenni İlmi Nucm’’ adı ile ilk resmi astroloji okulu yine Osmanlı döneminde kurulmuş vefat edene kadarda onun sorumluluğunda hizmet vermiş, sonrasında ise Sadullah efendinin yönetimine geçmiştir. Bu denli büyük bir astroloji kültüründen gelmiş olmamıza rağmen, bugün ülkemizde astroloji üniversitelerinin olmaması, yeterli ve doyurucu kaynak eksikliği daha doğrusu Osmanlı’da çok değer görmüş ve bugün tüm dünyanın faydalandığı sistem ve bilgi birikiminin tozlu raflar arasında kalması sebebi ile astrolojiye ilgi duyan bir çok insanın da yeterince yararlanmasını engellemekte ve hiç bir ilgisi olmamasına rağmen bir inanç sistemi gibi değerlendirilmektedir.

Astroloji fen bilimleri olan Astronomi'den faydalanan tüm dünyada üniversitelerde lisans ve lisansüstü eğitimleri verilen sosyal bir ‘’BİLİM’’ dalıdır. Astroloji sadece insanların mutluluğu için ortaya çıkmamıştır. Eski Horary (Gökyüzü Zamanı Astrolojisi) çağında en fazla devletlerin selameti için kullanılmıştır. MEDİKAL Astroloji de başlı başına bir uzmanlık konusudur. Bu alanda Ülkemizde bir ilki başarmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Can Dost Mesut Yarın yollarımızı kesişmesini sağladığı Değerli Prof.Cihan Aksoy Dr.Suat Acar ile birlikte Medikal Astroloji alanında yaptığımız çalışma ÇAPA TIP FAKÜLTESİNDE Astroloji ders müfredatına resmi olarak kabul edildi.

“Dünya Tarihinde Astroloji bilmeyen Hekimin kendine HEKİM deme hakkı yoktur.” diyen Tıbbın babası HİPOKRATTAN Bizim Tarihimizde İBNİ SİNADAN PİRİ REİSE Ali KUŞÇUDAN Muhiddin ARABİYE birbirinden değerli Bilim insanlarımızın kullandığı faydalandığı ASTROLOJİNİN hak ettiği önemi görmesi Astrolojiye ve bana verdiğiniz destek güven için başta değerli hocalarımıza ve siz değerli okuyucularımıza minnettarım. VAROLUN

Gökler rehberimiz yolumuz ışık olsun.

Astrolog Şenay Devi YANGEL

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERastroloji  şenay yangel