UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKÜCÜ KENAN! ÜNLÜ POPÇU KENAN DOĞULU, KARİYERİNDE İLK KEZ TÜRKÜ SESLENDİRDİ! İŞTE O ŞARKI!..

TÜRKÜCÜ KENAN! ÜNLÜ POPÇU KENAN DOĞULU, KARİYERİNDE İLK KEZ TÜRKÜ SESLENDİRDİ! İŞTE O ŞARKI!..

TÜRKÜCÜ KENAN! ÜNLÜ POPÇU KENAN DOĞULU, KARİYERİNDE İLK KEZ TÜRKÜ SESLENDİRDİ! İŞTE O ŞARKI!..

Türk Halk Müziği’nin duayenlerinden Musa Eroğlu için Özdemir Müzik etiketiyle hazırlanan  ‘Gelenekten Geleceğe Musa Eroğlu ile Bir Asır’ projesi için müzik dünyasının dev isimleri bir araya geldi. Yarım asırlık müzik hayatında  halk ozanları ve kahramanları olan Karacaoğlan, Dadaloğlu, Köroğlunun eserleri yanı sıra günümüz halk şairlerinin şiirlerini de besteleyip yorumlayan, "Mihriban" isimli bestesi , Telli Turnam, Halil İbrahim ve daha nice eserleriyle Türk Halk Müziği’nin ekolü haline gelen Eroğlu’nun imza attığı eserler ilk kez 21 Mayıs’ta bir proje albümünde müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 3 bine yakın derleme yapan, 12 adet solo albümü bulunan sanatçının türkülerinin modernize edilmiş hallerini kendi tarzlarında yorumlayan 12 star isim arşivlik bir albüme imza attı.

“Gelenekten kopmadan, gelecekten korkmadan” sloganıyla başlatılan “Gelenekten Geleceğe Musa Eroğlu ile Bir Asır” projesinde Sibel Can, Kenan Doğulu, Candan Erçetin, Işın Karaca, Volkan Konak, Haluk Levent, Şevval Sam, Gökhan Tepe; Kardeş Türküler, Kurtalan Ekspres ve maNga yer alıyor.

MİHRİBAN’I BİR DE SİBEL CAN’DAN DİNLEYİN!

Projenin en iddialı isimlerinden Sibel Can, albümde iki eserle birlikte yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Müslüm Gürses’ten ‘Hangimiz Sevmedik’ isimli parçayı yorumlayan Sibel Can ‘Bir bomba çalışmam daha olacak’ sözleriyle merak uyandırmıştı.  Can, albümde ‘Mihriban’ türküsünde Musa Eroğlu ile duet yapmasının yanısıra ‘Telli Turnam’ı da solo olarak seslendirdi.

KENAN DOĞULU İLK KEZ TÜRKÜ SÖYLEDİ

22 yıldır Türk Pop Müziği’nin en sevilen isimleri arasında bulunan Kenan Doğulu, müzik kariyeri boyunca ilk kez bir türkü söyledi. Ozan Doğulu’nun aranjesini yaptığı ‘Halil İbrahim’ isimli türküyü kendi müzikal dinamiklerine uygun olarak yorumlayan Doğulu, bambaşka bir tarzla hayranlarının karşısına çıkacak.

BU PROJE İNSANLARIN DUYGU DÜNYALARININ  YANSIMASIDIR!

Albüm kapağında bir teşekkür yazısı kaleme alan Musa Eroğlu ‘Türkü, bize bizi anlatan, üstelik yüzlerce hatta binlerce yıldır ilmek ilmek dokunmuş kültür kodlarımızı içerir. Bu hâliyle de mensubu olduğumuz geniş kültür havzasının Anadolu’da somutlaşmış şeklidir. Ben, 70 yılı aşan ömrüm boyunca işte bu kodları anlayıp çözmeye ve geçmişten bugüne taşıyıp güncelleyerek yarına aktarmaya çalıştım. Çabalarımın farklı kesimlerden çok sayıda kişiye ulaştığını, dahası, kendine yani özüne dair kafa yoran bilinçli insanların akıl ve duygu dünyalarında karşılık bulduğunu yaşayarak görme şansım oldu. “Gelenekten Geleceğe Musa Eroğlu ile Bir Asır” projesi, işte bu karşılığın somut bir yansıması olarak ortaya çıktı’ ifadelerini kullandı.

MUSA EROĞLU

                ALBÜM ADI   -   MUSA EROĞLU İLE BİR ASIR

1.MİHRİBAN/ SİBEL CAN &MUSA EROĞLU

2.TELLİ TURNAM/ SİBEL CAN

3.HALİL İBRAHİM/ KENAN DOĞULU 

4.DAĞLARIN ARDINDA KUZUM / CANDAN ERÇETİN

5.YÜRÜ BRE YALAN DÜNYA-ŞİİR-YAŞAMAYA DAİR           / VOLKAN KONAK

6.AŞK HİKAYESİ/ YILDIZ TİLBE

7.BENİ DERDE SALAN GELSİN/ GÖKHAN TEPE

8.VAR GİT ÖLÜM/ ŞEVVAL SAM

9.DEDEM KORKUT/ KURTALAN EKSPRES

10.HASRET YARASI/ IŞIN KARACA

11.MİHRİBAN/ MANGA

12.KIRTIL SEMAHI/ KARDEŞ TÜRKÜLER

13.CUŞ HAVASI/ HALUK LEVENET

14.YOLUN SONU/ MERVE ÖZBEY

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13