UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! KURMAYLIK SINAVI SORULARI SIZDIRILDI MI? İDDİALARA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI SON NOKTAYI KOYDU!..

FLAŞ! KURMAYLIK SINAVI SORULARI SIZDIRILDI MI? İDDİALARA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI SON NOKTAYI KOYDU!..

FLAŞ! KURMAYLIK SINAVI SORULARI SIZDIRILDI MI? İDDİALARA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI SON NOKTAYI KOYDU!..

Genelkurmay "kurmaylık sınavı soruları sızdırıldı" iddiasına açıklık getirdi.

Kara, deniz ve hava subaylarının kurmaylık eğitimi almak için harp akademilerine girişteki sınav sorularının sorularının sızdırıldığına ilişkin haber ve iddialara açıklık getirildi. Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, subaylara general olma yolunu açan Kara, Deniz ve Hava harp  akademilerine girişteki sınav sorularının sızdırılması ididalarıyla  ilgili soruyu yanıtladı. Özkürkçü, soruların sızdırılması konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın bir suç duyurusunda bulunmadığını, savcılık tarafından da açılmış bir soruşturmanın olmadığını belirtti.

Özkürkçü, şunları söyledi:

"15 Mayıs 2015 tarihinde günlük ulusal bir gazetede 'Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı' başlıklı bir yazı kaleme alınmış ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güler imzasıyla ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu haberi yayımlanmıştır.

Haberde iddia edildiğinin aksine; kurmaylık sınavı sorularının sızdırıldığına dair ne Genelkurmay İkinci Başkanı Başkanı Orgeneral Yaşar Güler imzasıyla ne de Genelkurmay Adli Müşavirliği'nce herhangi bir suç duyurusunda bulunulmamıştır. Bu haber gerçek dışıdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da bu kapsamda sorulmuş ve kendilerinden de bu yönde bir soruşturma olmadığı cevabı alınmıştır.

ÇOK GİZLİ DEĞİL HİZMETE ÖZEL GİZLİ

Ancak; yine başka bir ulusal günlük gazetede 15 Nisan 2014 tarihinde yayınlanan 'Soruları çalıp TSK’ya sızdılar' başlığı ile yapılan bir röportajda çok değişik kapsamda olan, Kurmaylık soruları sızdırılması ile ilgili olmayan bir başka haber yer almış ve bu haberle ilgili

olarak, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından 17 Nisan 2014 tarihli suç duyurusunda bulunulmuştur. Bunun yukarıda yer alan haberle hiçbir ilgisi yoktur. Detay olarak suç duyurusu evrakları da Hizmete Özel gizlilik derecesini haizdir. Harekat Planları dışında ÇOK GİZLİ ibaresi zaten bu tür suç duyurusu evraklarında kesinlikle  kullanılmaz.

UZMAN ÇAVUŞ İLE EŞİNE DAVA AÇILDI

Ayrıca aynı kapsamda sayılabilecek bir suç duyurusu da yine  Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliğince 15 Mart 2013 tarihinde yapılmıştır. Suç duyurusu ise bir uzman çavuş ve eşi hakkındadır. Anılan kişiler bir internet sitesi üzerinden Uzman Çavuşluğa, Astsubaylığa vb.. okullara giriş yapacak adaylara daha önce çıkmış soruları baz alarak bilgi notları ve soru örnekleri satmış olmalarından dolayı suçlanmışlar ve haklarında dava açılmıştır."

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGenelkurmay  kurmaylık sınavı