UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAĞLIK BAKANI'NDAN 'KUŞ GRİBİ' AÇIKLAMASI! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

SAĞLIK BAKANI'NDAN 'KUŞ GRİBİ' AÇIKLAMASI! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

SAĞLIK BAKANI'NDAN 'KUŞ GRİBİ' AÇIKLAMASI! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

BURSA'da konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kuş gribi konusunda bir salgının olmadığını söyleyerek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız son 3 gündür Gebze'de de bu anlamda bir belirli üretim merkezlerinde viral durum olduğunu tespit etti. Şu anda bir salgından bahsetmek söz konusu değil ama lokal bazı üretim çiftliklerinde merkezinde sorun var" dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seçim bölgesinde tarihi çarşıları gezerek, esnafla sohbet etti. Tarihi Kapalı Çarşı çıkışında Ali Kemal Aydın isimli yaşlı esnafın yanına giden Bakan Müezzinoğlu "Memleket için bizden bir şey istiyor musunuz?" diye sordu. Yaşlı esnaf çarşının üzerindeki brandaları gösterdi ve "Bunlar nedir?" diyerek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye seslendi. Başkan Altepe'nin "İnşaat devam ediyor" sözleri üzerine Ali Kemal Aydın, "Ben dünyayı gezmişim. 5 lisan konuşurum. Böyle belediye görmedim. Başkanın iyi işleri var. Daha önce tarihi yerlerimizi değerlendirdi. Kutlarım onu. Ama bu brandalar esnafa yazıktır. Bunun hiç özrü yok. Vergi veriyorum, devlete" demesi üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Tamam da bak devlette hizmet ediyor. Sağlıkta hizmetler yaptık" dedi. "Bakan Müezzinoğlu "Bize dua edin inşallah" demesi üzerine Aydın, "Bir ayda burayı yaparsanız dua ederim" dedi.

Daha sonra partisinin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Bakan Müezzinoğlu, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bursa'da düzenleyeceği miting ile vatandaşları davet etti. Toplantıda soruları da yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu kuş gribi konusunda, son durum ile ilgili bilgi verdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yoğun, titiz ve teyakkuz halinde bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Müezzinoğlu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız son 3 gündür Gebze'de de bu anlamda bir belirli üretim merkezlerinde bir viral durum olduğunu tespit etti. Şu anda bir salgından bahsetmek söz konusu değil ama lokal bazı üretim çiftliklerinde merkezinde sorun var. Karantina uygulaması yapılıyor. Tahmin ederim 1 hafta 10 gün içinde kontrol ve yayılma gündemden düşecek diye bekliyoruz. Çalışmalar o yönde ama özellikle benim Sağlık Bakanı olarak söyleyeceğim, vatandaşlarımız için bu anlamda 'şu tedbiri alın' diyeceğimiz bir cümle yok. Yani 'tavuk eti yesek mi yemesek mi, yumurta yesek mi yemesek mi?' 2 ay önceki durum neyse, 20 gün önceki durum neyse aynen devam edebilirler. Bu anlamda vatandaşlarımızı ilgilendiren sağlık açısından herhangi bir tedbire ihtiyaç yok" diye konuştu.

Konuşmasında seçim sürecinde muhalefetin vaatlerini de eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Muhalefetin duruşu milletten yana olmadı. Seçim zamanı vaatlerde bulunuyorlar. Siyasi istikrarı bozmak istediler. Şu anda yapılan vaatler, siyasi istikrarı bozamayınca ekonomik istikrarı bozmak gayreti içinde. Ekonomik istikrar bozulursa millet kaybedecek, onların güç odakları kazanacak. Mevlana der ki 'av zamanı kuşlara avlamak için atılan yem, cömertlikten değildir'. Bunlar zannediyor ki seçim zamanı yem atacaklar, Millet de o oltaya yakalanacak. Bazen kızıyorlar. Milleti kuş beyinli kim zannediyorsa, kendisi kuş beyinlidir" diye konuştu.

"HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Barajı geçemezsek eş bakanlıktan istifa ederim' sözlerinin sorulması üzerine Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Demirtaş demokrasinin gereği bir cümleyi söyledi. Darısı CHP ve MHP genel başkanlarının başlarına diyelim. Başbakanımız da bu anlamda geçtiğimiz hafta bu açıklamayı yaptı. Şayet bir demokrasi ise sonunda milletin karşısına başarıyla çıkma ve hedeflediğin başarıyı yakalamama gibi bir şeyse ki o, olması gereken bu. Demirtaş 'birinci parti çıkmazsam' demiyor, 'barajı geçemezsem' diyor. Peki MHP Genel Başkanı ne diyor? 'Burası benim tapulu malım' diyor. CHP Genel Başkanı ne diyor. 'Belirli güç odakları beni burada istedi. Ne kadar süre devam etmemi istiyorsa, ben o kadar sürede devam ederim' Dolayısıyla bu anlamda siyasi partilerin fotoğrafı ne yazık ki, çok acıklı bir fotoğraf. Çok üzücü bir fotoğraf, demokrasi adına, milli irade adına. Bu anlamda vatandaşımız da sandıklarda gereğini yapıyor. Ders alabilenlere..."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkuş gribi  sağlık bakanı