UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR: "1000'İN ÜZERİNDE KİŞİ İÇİN İHBAR GELDİ!.."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR: "1000'İN ÜZERİNDE KİŞİ İÇİN İHBAR GELDİ!.."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR: "1000'İN ÜZERİNDE KİŞİ İÇİN İHBAR GELDİ!.."

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, paralel yapı iddiaları, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları:

TSK'DAKİ PARALEL YAPILANMA İDDİALARI

"Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır.    

EĞER BAŞKA BİR YERDEN TALİMAT ALAN BİR YAPI VARSA...

Silahlı kuvvetler milli bir ordu. Milli bir ordu olması silahlı kuvvetlerimizin gücünü ve 77 milyonun da bu orduya olan güvenini göstermektedir. Dolayısıyla milli ordu vasfını değiştirmemek lazım. Milli ordu vasfı nedir? Hukuk, kanun içerisinde komutanlara bağlı, komutanlardan aldığı talimatı uygulayan bir yapı olması lazım. Eğer komutanından değil de bir başka yerden talimat alan bir yapı varsa o zaman bu milli olma vasfını kaybeder.

73 SUBAY GÖREVE DÖNDÜ

Balyoz ve Ergenekon davalarında 73 subayımız göreve döndü. Bunlardan 46'sı Yüksek Askeri Şura'da terfi derecelendirilmesine gidecektir. Dolayısıyla o terfide Yüksek Askeri Şura Üyeleri kendilerine, diğer aynı yaşta tertiplerine bakarak da en iyi liyakat ve ehliyeti dikkate alarak bir değerlendirme yapacaktır.     

SIZDIRABİLİRLER Mİ? HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN

Kozmik Oda'da ele geçirilen bilgilerin dışarıya sızdırılmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Ancak bunları dışarı sızdırırlar mı, hiç şüpheniz olmasın, sızdırabilirler. MİT Müsteşarı, Genelkurmay'ın ve Dışişleri Bakanı'nın bir toplantısı dışarı sızdırıldı mı? Sızdırıldı. Bundan sonra da böyle bir şey yapabilirler mi? Yapabilirler. Böyle baktığınızda, adeta bir karşı istihbarat örgütü görüntüsü veriyor.

TÜRKİYE OLMASAYDI KOBANİ DÜŞERDİ

Gerek Özgür Suriye Ordusu, gerek Peşmerge, her ikisini de öneren Türkiye olmuştur. Türkiye olmasaydı hiç şüpheniz olmazsın Kobani düşerdi."  

Milliyet 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİsmet Yılmaz