UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

IŞIL REÇBER'DEN SAMİMİ AÇIKLAMA: 'İYİ Kİ BU DENEYİMİ YAŞADIM...'

IŞIL REÇBER'DEN SAMİMİ AÇIKLAMA: 'İYİ Kİ BU DENEYİMİ YAŞADIM...'

IŞIL REÇBER'DEN SAMİMİ AÇIKLAMA: 'İYİ Kİ BU DENEYİMİ YAŞADIM...'

Eski milli kaleci Rüştü Reçber'in eşi Işıl Reçber, yakından takip edilen stiliyle ilgili konuştu...

Reçber'in Şamdan Plus'ta yayınlanan röportajı..

Zeynep Kartal'ın defilesinde boy göstermek nasıl bir duyguydu?

Mankenlik profesyonel anlamda yaptığım bir iş değil ama Londra Moda Haftası, inanılmaz etkileyici ve güzeldi. İyi ki bu deneyimi yaşamışım. Podyumdaki soğukkanlılığım ve rahatlığım takdire şayandı.

RÜŞTÜ'YÜ ZORLARIM

Tüm dünyada futbolcu eşlerinin stilleri takip edilir. Türkiye'de de sizin stiliniz çok beğeniliyor...

Stilimin beğenilmesi, yakın takibe alınması ve başkalarına güzel örnek olduğunu görmek tabii ki beni çok mutlu ediyor. Ama aslında bunun için ekstra bir çaba sarf etmiyorum. Ruhum neyse, o günkü ruh halim neyse, onu yansıtıyorum. Giydiklerim içinde kendimi rahat ve şık hissetmem önemli. Stil zamanla iyice oturuyor ve giyeni yansıtıyor.

'İnsanlara örnek olmalıyım' gibi bir sorumluluk hissediyor musunuz?

Bu konuda sorumluluk hissetmedim aslında. Çünkü ben sadece stiliyle var olan biri değilim. Daha önemli önceliklerim de var. Anneyim, eşim, profesyonel bir hayatım var, sosyal sorumluluk projelerinde aktif görevlerim var... Bunlar daha önem verdiğim şeyler. Ama stil konusunda bu kadar yakın takip edilip onaylanınca ve size bu konuda ciddi anlamda güvenilince, paylaşımlarınızın da daha doğru ve net olması gerekiyor. Sokakta çeviren kişiyi dahi yanlış yönlendirmemelisiniz. Çünkü gidip uyguluyor. Bu yüzden sorumluluk almadım da diyemiyorum.

Stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Feminen ama rock, spor ama her durumda şık diyebiliriz.

Bir kadının dolabında olması gereken en önemli parçalar neler?

Siyah minik elbise, blazer ceket, siyah pantolon, jean pantolon, basic tişörtler, mont ve kalem etek mutlaka olmalı.

Eşiniz Rüştü Reçber'e de giyim konusunda yardım eder misiniz?

Evet her şeyine yardım ederim seve seve... Stili zorlamasız ve net; daha sade, klasik, zamansız parçaları seviyor. Ben de bunun doğrultusunda arada ufak dokunuşlar yaparak, her sezon gardırobunu hazırlıyorum. Bazen onu zorlayan desen ve renklere de giriyorum ama giyiyor, bana güveniyor. Alışverişini yalnız yapıyorum.

Sosyal medyada popülersiniz. Ters tepkilere maruz kalmaktan çekinmiyor musunuz?

Sosyal medya tüm dünyayı ele geçirmiş durumda; çok enteresan, akıcı ve keyifli aslında. Ama çok kaptırmamak kaydıyla... Aksi halde insanı asosyal de yapabilir. İnsanların kendilerini daha doğru ifade etmeleri adına güzel. Ama herkese açık ve legal olma hali de tehlikeli olabiliyor. Bunun sınırları olmalı. Klavyenin gücüyle haddini aşabilenler de var, bunu bilinçli yapanlar da... Ben iyi anlamda ve doğru kullanmaya çalışıyorum.

Hem sosyal hayatınız, hem de özel hayatınızı nasıl dengeliyorsunuz?

Az uyuyarak, yani geç yatıp güne erken başlayarak dengeliyorum bunu. Kimi zaman benim adıma çok yorucu oluyor ama ben bu şekilde mutluyum. Sorumluluklarımı atlarsam, kendime zaman ayıramazsam, bir şeyler yapmaz, yeni şeyler öğrenmezsem mutsuz olurum. Hepsi bir arada kolay olmuyor tabii. Her sabah mutlaka çocuklarımı okul öncesi görür, kahvaltılarında birlikte olur, okula ben yollarım. Akşam üzeri ödevlerine dahil olur, uyku saatlerine kadar onlarla birlikte olurum. Bunların dışındaki saatler işlerime, toplantılara, dostlarıma, sosyal hayatıma aittir. Beni tanıyan herkes çok iyi bilir; hafta sonları çocuklarıma, eşime aittir.

Futbol camiası ile ilgili kitap yazacağınız haberleri dikkat çekmişti, yazacak mısınız?

Evet, istiyorum ama zamanı var. Yıllardır kendimce aldığım ufak ufak notlar vardı, bir baktım ki; kitap olur. Bunlar Rüştü ile benim yaşadıklarımız. Eşimin çok uzun yıllar süren futbol hayatı, başarıları, çok erken evlenmemiz, her şeyi benim de yakından izlemem, iyi bir izleyici olmam, edebiyatımın güçlü olması, benim bu fikrimde etkili oldu.

EVLİLİĞİN OLMAZSA OLMAZI DÜRÜSTLÜK

Size göre mutlu bir evliliğin sırrı nedir?

Mutlu bir evlilik, sağlam temelle başlamalı bence. Sevmek, aşık olarak ve çok geç kalmadan evlenmek önemli. Saygı olmazsa olmaz, sevgi aile iseniz vardır zaten. Geri dönüşü olmayan virajlar almamak lazım. Yani yıkıcı sözler ve tavırlar olmamalı. Onun yapmasını istediğini sen de yapmalısın. Yapmasını istemediğini sen de yapmamalısın. Karşılıklı duyguların dahil olduğu her şey uzun vadeli olur. Hep tek taraf idare ederse tıkanır. Dürüstlük olmazsa olmazımız. Bu, güveni getirir, güven saygıyı, saygı güçlü ve sarsılmaz birlikteliği...

Sürekli göz önünde olup, özelinizi kendinize saklayabilmek zor olmuyor mu?

Zor olmuyor çünkü biz ilk günden bu yana özel olanın bize kalması gerektiğine inandık ve bunu korumaya çalıştık. Evimiz, yuvamız, ailemiz bizim mabedimiz. Kapıdan girdiğimiz an her şey ve herkes arkada kalır. Öncelik her zaman çocuklarımızdır. Aileden özel, kıymetli, sadık, karşılıksız ne olabilir ki...

Nasıl bir annesiniz?

Çocuklarımla özellikle büyük kızımla arkadaş gibiyiz. Her şeyi paylaşırız, güleriz, dedikodu yaparız. Çok iyi iki dost ve sırdaşız. Kızım Tuana ergenlik çağında şu anda ama benden hiçbir şeyini gizlemez. Bunların yanında onların düzeni söz konusu olunca arkadaş, disiplinli bir anneye dönüşebiliyor.

GENETİK YAPIM AVANTAJIM

Genetik yapım avantajım. Ama bunu korumak için çaba lazım, kendine bakmak lazım. İmkanlar çerçevesinde bir sürü seçenek var. Ben de saçlarıma ve cildime özen gösteriyorum. Temizlik ilk kural; sonra güneşten korunmak, cildi nemlendirmek, bol su tüketmek lazım. Cerrahi müdahalelere gerek duymadan önce ufak medikal bakımlarla, lazerlerle cildi genç tutmak mümkün. Spor da, kahvaltı yapmak gibi bir şey benim için.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERışıl reçber