UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! FENERBAHÇE'YE ŞOK HABER! CANER ERKİN...

FLAŞ! FENERBAHÇE'YE ŞOK HABER! CANER ERKİN...

FLAŞ! FENERBAHÇE'YE ŞOK HABER! CANER ERKİN...

Yıldız futbolcuya, Arda Turan'ın uzun süre sahalardan uzak kalmasına neden olan 'Pubis' teşhisi kondu.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin kazandığı Süper Lig şampiyonluğunda başrolü oynayan Caner Erkin’in performansında yaşanan düşüş son dönemin en çok dikkat çeken olaylarından biri…

Çoğu kişi bunu yorgunluğa bağlarken, gerçek sebebin başka olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet’te yer alan habere göre; Milli futbolcuya ‘Pubis’ başlangıcı teşhisi konuldu. Bir dönem Arda Turan’ın uzun süre sahalardan uzak kalmasına sebep olan Pubis sakatlığı nedeniyle Caner, ligin ikinci yarısındaki maçlara ağrılarla çıkıyor.

Bu sakatlık şu an itibariyle Caner’in futbol oynamasına engel teşkil etmiyor. Ancak ilerlediği taktirde böyle bir tehlike söz konusu.

Yıldız futbolcunun zaman zaman dayanılmaz boyutlara ulaşan ağrılar nedeniyle yüzde 100 performansla oynayamadığı belirtildi.

Pubis nedir?

Futbolcular başta olmak üzere sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı zorlamaya dayalı sakatlıklarından biridir. Uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile sakatlık hissedilir. Bu bölgede hem karın kasları hem de uyluk iç yan kasları kasıkta pubis adı verilen kemiğe yapışırlar. Tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir. Tanı için mr oldukça yararlıdır. Bölgedeki diğer olası hastalıkları ekarte etmek oldukça önem taşır. Başlangıç döneminde özellikle antrenman sonrası ağrılar ile seyreden osteitis pubis zamanla antrenman sırasında da ağrı oluşturur. İlerlemiş durumlarda karın kası zorlamalarında da ağrı oluşur.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcaner erkin  fenerbahçe  pubis  pubis nedir  hastalık