UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! USTA MÜZİSYEN CAHİT BERKAY İFADE VERDİ! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ! USTA MÜZİSYEN CAHİT BERKAY İFADE VERDİ! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

FLAŞ! USTA MÜZİSYEN CAHİT BERKAY İFADE VERDİ! DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Berkin Elvan adına hazırlanan videoda yer alan sanatçılardan ifadesi alınanlar arasına usta müzisyen Cahit Berkay da katıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Berkin için 11 Mart’ta hayatı durdur” sloganı ile çekilen klipte oynayan ve eylem çağrısı yapan bazı sanatçılara yönelik başlattığı soruşturmada ünlü sanatçı Cahit Berkay “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi. Basın Suçları Bürosu savcılarından soruşturmayı yürüten Umut Tepe’ye avukatı Zeynel Öztürk ile birlikte gelen Berkay’ın ifade işlemi yaklaşık yarım saat sürdü.

Berkay ifadesinde, “Berkin için 11 Mart’ta hayatı durdur” isimli video klipte yer almasının sebebinin evladını kaybetmiş bir ailenin acısını hissetmesinden kaynaklandığını söyledi. Berkay, “Ülkenin bir sanatçısı olarak halkın adalet talebine destek olma gayesi taşımamdır. Söz konusu videoda vatandaşları hükümete ve kolluk kuvvetlerine karşı kışkırtma, suç işlemeye tahrik iddiaları tarafımca kabul edilemez” dediği öğrenildi.

Videoda kullandığı tek cümlenin “Biz unutamıyoruz” olduğunu belirttiği öğrenilen Berkay’ın ifadesinde, “Videoda diğer sanatçılarla birlikte yer almamım amacı uzunca bir süre Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan şüphelilerin halen bulunamaması ve tespit edilememesidir. Videoda arkada Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına ilişkin bir bilgim yoktur. Videonun yayınlanmasından sonra tarafımca haberdar olunmuştur. Ayrıca klipte kullanılan ‘11 Mart’ta hayatı durdur’ şeklindeki sözler aramızda konuşuldu. Ancak bu bir protestodan öte, bu sözlerin amacı Berkin Elvan’ın faillerinin bulunmasına yönelik bir yazıdır” dediği belirtildi.

“YANIMA GELEREK EL KAMERASIYLA GÖRÜNTÜMÜ ÇEKİP GİTTİLER”

Sanat Meclisi isimli oluşumdan haberdar olmadığını kaydeden Berkay’ın ifadesinde, “Grup Yorum isimli müzik grubunun müzisyeni olarak bildiğim Vahap isimli açık kimlik ve adresini bilmediğim şahıs beni telefonla aradı. Berkin Elvan’ın 11 Mart’ta ölüm yıl dönümünün olduğunu, ölümü üzerinden bir yıl geçmesine rağmen faillerin bulunup adalete teslim edilmediğini, bu nedenle adalet arayışı adına bir klip çekeceklerini, bu klipte yer alıp alamayacağımı bana sordu. Ben de yaşam hakkına önem veren bir kişi ve sanatçı olarak bu klipte yer almaya karar verdim. Vahap, ismini hatırlayamadığım bir kişiyle yanıma geldi. El kamerasıyla klipte yer alan sözleri ve görüntümü çektikten sonra yanımdan ayrıldılar. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dediği kaydedildi.

“KLİP SUÇ İŞLEME AMACI TAŞIMAMAKTADIR”

Berkay’ın avukatı Zeynel Öztürk ise, müvekkilinin oynadığı klibin herhangi bir suç işleme amacı taşımadığını öne sürerek, hükümete ya da kolluk kuvvetlerine karşı tahrik etmek amacıyla çekilmiş bir klip olmadığını kaydetti. Avukat Öztürk, “Tamamıyla insani değerler içerisinde sanatçı topluluğunun ve sanatçıların duyarlılığını gösterir ve bir an önce adaletin yerini bulmasını, şüphelilerin yakalanmasını talep eden isimlerden ibarettir. Müvekkil hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Berkay, ifade işleminin ardından avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

EYLEM ÇAĞRISI YAPTIKLARI GEREKÇESİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Sanat Meclisi isimli grup üyesi bazı sanatçılar, “Berkin için 11 Mart’ta hayatı durdur” sloganı ile bir klip çekerek, Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği 11 Mart’ta hayatı durdurmaya yönelik eylem çağrısı yapmıştı. Yapılan suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, sanatçılar Cahit Berkay, Sinan Tuzcu, Levent Üzümcü, Bülent Emrah Parlak, Efkan Şeşen, Tayfun Talipoğlu, Zuhal Olcay, Mustafa Altıoklar, Şevval Sam, Hüseyin Turan, Tarık Akan ve Grup Yorum üyeleri hakkında “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Tarık Akan, Mustafa Altıoklar, Şevval Sam, Efkan Şeşen, Levent Üzümcü’nin de aralarında bulunduğu sanatçılar adliyeye gelerek ifade vermişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcahit berkay  ifade  berkin elvan