UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! AK PARTİLİ VEKİLDEN FLAŞ SÖZLER: '1 YILDA ERKEN SEÇİM OLUR'!..

FLAŞ! AK PARTİLİ VEKİLDEN FLAŞ SÖZLER: '1 YILDA ERKEN SEÇİM OLUR'!..

FLAŞ! AK PARTİLİ VEKİLDEN FLAŞ SÖZLER: '1 YILDA ERKEN SEÇİM OLUR'!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Binali Yıldırım gazetecilerin seçimlerle ilgili sorularını yanıtlarken, koalisyon olasılıklarını da yorumladı.

Gazetecilerin, HDP'nin barajı aşması, MHP'nin oy oranını yükseltmesi durumunda koalisyon senaryolarının da siyasi kulislerde hatırlatması üzerine Yıldırım, "Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz.Ak Parti azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur. Ama buna ihtimal vermiyorum. Vatandaş belki bizim notumuzu biraz kırar. İnşallah istikrar ve güvenin devamı yolunda oy kullanır, aklıselim karar verir" karşılığını verdi.

'Cumhurbaşkanının sokakta olması partiye destektir'

Yıldırım, miting meydanlarında Ak Parti'nin önde olduğunu, ancak İzmirgibi illerde alanların dolmasının AK Parti'nin aleyhine olduğunu savundu. Yıldırım, "Alanların dolması İzmir'de bizim aleyhimize oluyor. Dolayısıyla İzmir'de mütevazı kalabalıklar toplamak lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda konuşmasının bazı kesimlerce eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım şunları söyledi: "Bu seçimin bazı zorlukları var. AK Parti'de nöbet değişiminin test edildiği bir seçim yaşayacağız. Genel Başkan değişmiş olsa da Cumhurbaşkanını vatandaş icranın başı olarak görüyor. Bu doğal bir şey. Yüzde 52 oyla seçilmesi ona böyle bir sorumluluk yüklüyor. Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi bir siyasi sorumluluk doğurdu. Cumhurbaşkanı bugün farklı bir şey söylemiyor, 10 Ağustos'ta söylediğini söylüyor. Vatandaş da Cumhurbaşkanı ile Başbakanı ayırt etmiyor. Bu fiili bir durum. Cumhurbaşkanının sokağa inmesinden vatandaş rahatsız olmuyor. Bilakis vatandaş kendini güvende hissediyor. Cumhurbaşkanının sokakta olması partiye bir destektir, katkıdır. Doğal lider olarak görevini yapıyor."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13