UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU KONYA'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!...

FLAŞ! BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU KONYA'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!...

FLAŞ! BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU KONYA'DA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya konuşuyor.  

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

-Tarihimizle yüzleşmeye hazırız ama bize kibirle yaklaşana hiçbir şekilde boyun eğmeyiz. Her şeyi konuşalım acıları paylaşalım. Göz mesafesinde kim bizimle ne konuşmak isterse konuşuruz ancak bir santim bile yukarı çıkmaya kalkana “önce göz hizasına in” deriz. Ümit ederiz ki Çanakkale’de bugünkü tabloda parlamentolar, Sayın Papa ders alır ve refah bölgesi oluşturmak için birlikte çalışırız.

--Son 100-150 yıl içinde özellikle 60-70 yıl içinde kadim şehirlerimiz vahşice kültürlerini kaybettiler. Tahribata uğradılar. Çocukluğumuzun Konya’sını hepimiz hazırlarız. Hala o kültür mevcudiyetini şehirlerimizde sürdürüyordu. Ama birkaç gelişme şehir kültürünün sarsılmasına neden oldu. Bunlardan bir tanesi geleneksel evlerden apartmanlara geçişin modern kültüre geçiş olarak görülmesi. İkincisi şehirleşme ile gelen göç. Köyden kente öyle bir göç yaşanmadı ki mahalle kültürü değişti yeni bir kültürel sentez oluşmadan değişim oldu. Taşıtları araçların daha önce olmadığı kadar, ki doğal bir şekilde ancak planlı olmadı.

-Önemle görülen manevi merkezler şehirlerin dışına itildi. İstanbul’da Süleymaniye Cami’nin şehrin aksının dışında kalması gibi benzer olaylar yaşandı. Bizim dönemimizde şehrin yapısını korumaya sonra şehrin gelişmesine ihtiyaç hissedilen yerlerde yaşanabilir mekanlar oluşturalım istedik.

-Konya ilim merkezidir, tarım, ticaret, sanayi, ulaştırma merkezidir. Şimdi de enerji merkezidir. Bir şehir bütün bunları barındırmasıyla şehir dokusunu koruması önemlidir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbaşbakan  ahmet davutoğlu  konya