UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ÇOCUKLARI 23 NİSAN KAPSAMINDA 'CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NA KABUL EDEN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A SÜRPRİZ!..

FLAŞ! ÇOCUKLARI 23 NİSAN KAPSAMINDA 'CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NA KABUL EDEN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A SÜRPRİZ!..

FLAŞ! ÇOCUKLARI 23 NİSAN KAPSAMINDA 'CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NA KABUL EDEN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A SÜRPRİZ!..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan çocukları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 23 Nisan dolayısıyla çocukları kabul ediyor. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın eşlik ettiği çocuklarla tek tek sohbet etti.

ERDOĞAN'A KEMAN SÜRPRİZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koltuğunu 'çocuk cumhurbaşkanına'devretti. Saray'ın küçük konuklarından bir kız "Şehitler için çalıyorum" diyerek 'Çanakkale İçinde' türküsünü çaldı. Minik müzisyen ardından da Erdoğan'ın isteği üzerine Aşık Veysel'den'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü kemanıyla yorumladı.

'BU ŞARKI DA ANNENİZ İÇİN'

Erdoğan'ın sevgi gösterdiği çocuk, "Bu parça da sizin anneniz için" dedikten sonra "Benim annem" şarkısını icra etti.

"OFF ŞİMDİ YIKTIN BENİ..."

Kemanlı kız son olarak "Bunu anneniz için çalıyorum" diyerek "Benim annem, canım annemi" seslendirdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı, "Offf şimdi yıktı beni" karşılığını verdi.

Erdoğan, performansın ardından, "Kızımız resital verdi, resital diyebiliriz çok başarıyla icra etti. Şimdi büyük spor salonu yapıyoruz. Bittiği zaman açılış töreninde ilk konserini verecek notumuzu alalım" dedi.

Keman dinletisinin ardından bir konuşma yapan Erdoğan, "Milletin evine hoşgeldiniz. Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Meclis'in açılışına bakın ilk dikkatinizi çekecek olan çocuklardır. 18 yaşından itibaren seçme yeterliliğine sahip bireyler olarak bu kutlu yürüşte yerini alacaksınız. Temenni ederim ki seçme ve seçilme yaşı 18'e indirilsin" diye konuştu.

ÇANAKKALE SORUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara Çanakkale Şehitliği'ni gezip gezmediklerini de sordu. Ancak çocukların çoğunluğu Çanakkale'yi henüz görmediğini söyleyince okullarla gezi düzenlenmesini istedi.

'BENİM BİLDİĞİM TEK BAŞKANLIK VAR...'

Erdoğan'ın konuşmasının ardından söz alan 'Çocuk Cumhurbaşkanı', muhabirlerin "Sarayla ilgili tartışmalar yaşandı sizin görüşleriniz nelerdir?" sorusunu, "Aslında bugün bayram kutlamaya geldik. 23 Nisan'la ilgili sorular daha uygun olabilir" sözleriyle yanıtladı.

"Mevcut yönetimden memnun musunuz?" sorusunu karşısında ise "Benim bildiğim bir başkanlık sistemi var o da sınıf başkanlığı. Biz sınıf başkanımızı dönem başında seçmiştik" dedi.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13