UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ'NİN DEDİĞİ OLDU VE O ŞEHİRLERE KAR DÜŞTÜ, YAĞIŞ NEDENİYLE ULAŞIM KAPANDI!..

METEOROLOJİ'NİN DEDİĞİ OLDU VE O ŞEHİRLERE KAR DÜŞTÜ, YAĞIŞ NEDENİYLE ULAŞIM KAPANDI!..

METEOROLOJİ'NİN DEDİĞİ OLDU VE O ŞEHİRLERE KAR DÜŞTÜ, YAĞIŞ NEDENİYLE ULAŞIM KAPANDI!..

Antalya- Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için yaptığı uyarılar sonrası hava sıcaklıkları düştü. Antalya- Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İstanbul’da da sabah saatlerinde yağan dolu etkili oldu. Kentin başta Şişli olmak üzere bazı ilçelerinde yerler bir anda beyaza büründü. Dolu nedeniyle sürücüler de trafikte zor anlar yaşadı.

ANKARA'DA KAR ŞAŞKINLIĞI

İstanbulluların gündüz hissetiği şaşkınlığın bir benzeri Başkent'te yaşandı. Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası şehrin belli bölgeleri beyaza büründü.

Nisan ayında yaşanan soğuk havalar sosyal medyada da ses getirdi. Başkent’te gece saatlerinde başlayan kar yağışı 4 saat süreyle etkili oldu. İl genelinde gece saatlerinde başlayan yağış, sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde devam etti. Yağış sonrası parklarda, bahçelerde, otomobillerde ve çatılarda kar birikintileri oluştu. Karayolları ekipleri ise anayollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbir aldı.

BEYPAZARI'NDA KAR SÜRPRİZİ

Akşam saatlerinde başlayan yağış, Beypazarı'nın yüksek kesimlerindeki Karaşar beldesi ile Nallıkaşı bölgesinde etkili oldu. Baharla çiçek açan ağaçlar, yeşeren doğa, karla yeniden beyaz örtüye büründü. Vatandaşlar, bu mevsimde kar yağışının şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi. Karayolları ekipleri, yağış nedeniyle Beypazarı-Kıbrıscık karayolunu kullanacak sürücüleri 1650 rakımlı Kumocağı, Burgaz ve Aysantı geçitlerinde dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji'den yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, Balkanlardan gelen yağışlı sistemler yurt genelinde etkisini gösterecek. Hava sıcaklıklarının hissedilir derece azalacağı tahmin edilirken, kuzey kesimlerde başlayan sağanak yağışlar, bugün iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam edecek.

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAntalya  Konya  KAR