UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KORO FESTİVALİNDE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK!..

BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KORO FESTİVALİNDE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK!..

BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KORO FESTİVALİNDE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK!..

Geçtiğimiz 8 yılda uluslararası arenada iki 'Dünya Şampiyonluğu' dahil olmak üzere sayısız başarıya imza atmış olan koromuzun, bu festivalde de ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmesi için desteğinize ihtiyacı var!

Boğaziçi Caz Korosu olarak, her üç yılda bir düzenlenen Avrupa'nın en büyük koro festivali 'Europa Cantat 2015'te Türkiye'yi gururla temsil etmeye hazırlanıyoruz. Bugüne kadar 11 Avrupa ülkesinin 17 farklı şehrinde hayat bulmuş festivalin bu yıl 19’uncusu, Macaristan’ın Pécs kentinde 100’den fazla koro, 3000’i aşkın korist, şef ve bestecinin katılımı ile gerçekleşecek.

Özellikle Anadolu ezgileri ve çağdaş Türk bestecilerin katkılarıyla zenginleşmiş repertuvarımızla hem Türk koro müziğini hem de kültürel birikimimizi, Türk kültüründen izler taşıyan önemli bir şehrin çok özel mekanlarında on binlerce dinleyiciyle paylaşacak olmanın heyecanını taşıyoruz.

Bunların yanı sıra, farklı kültürlerden binlerce koristle kurulacak dostluklar, birlikte çalışma imkanı bulacağımız koro şeflerinden ve korolardan öğreneceklerimiz, edineceğimiz yeni koral ve vokal birikimler ile koro müziği adına Türkiye’de ve dünyada ulaşmak istediğimiz hayallere bir adım daha yaklaşmış olacağız.

Bizler için bu festivale katılabilmek, prestijli bir koro müziği etkinliğinde yer almaktan çok öte bir anlam ifade ediyor. Kültürel öğelerimizle bezeli koro müziğimizi yurt dışında sergileyebilmek ve Türkiye’de de sanat alanında azımsanamayacak nitelikte ve uluslararası standartlarda çalışmaların ortaya koyulduğunu gösterebilmek istiyoruz. Türkiye’den davet edilen ilk ve tek koro olduğumuz, dünya koro müziğinin en üst noktası olarak kabul edilen ‘Polyfollia’ Festivali ve başka pek çok uluslararası platformda yaptığımız gibi, çok sesli koro müziğinin bizler tarafından da layıkıyla ve bize özgü dinamiklerle de son derece başarılı bir şekilde icra edilebildiğini geniş kitlelere duyurmak, koromuzun en önemli hedeflerinden biri.

Bizleri daha yakından tanımak ister misiniz?

Boğaziçi Caz Korosu, tamamı gönüllülerden oluşan, büyük bir kısmı herhangi bir müzik eğitimi almadan ilk koro deneyimini bu çatı altında yaşayan, yurdun dört bir yanından gelerek farklı kültür ve kişilikleri aynı potada eritebilmeyi başarmış, öğrenci ağırlıklı bir oluşum. Sayısız renkte sesi ortak bir amaç için bir araya getirip, uluslararası başarılara imza atabilmesini de bu ‘çok sesliliğine’ borçlu. Samimiyet, özveri, azim, birbirine duyulan güven, yapılan işe duyulan inanç ve çalışkanlığı sayesinde koro bugün tüm dünyada adından övgü ile söz ettiriyor.

Koro, yaklaşık 40 kişilik kadrosuyla çağdaş müzikten caza, hatta çok sesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan çok geniş bir repertuvara sahip. Türkiye'de birçok özgün projede yer aldığı gibi, tüm dünyada çeşitli uluslararası etkinliklerde de koroyu izleyebilmek mümkün. Koro aynı zamanda, INTERKULTUR'un yayımlamış olduğu dünya sıralamalarında Folklor kategorisinde 2. ve dünya genelinde 12. olarak gösteriliyor.

http://www.fongogo.com/p/bogazici-caz-korosu

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERboğaziçi caz  europa cantat  2015