UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 4G'Yİ VETO ETTİ! İŞTE ERDOĞAN'IN GEREKÇESİ!..

FLAŞ! CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 4G'Yİ VETO ETTİ! İŞTE ERDOĞAN'IN GEREKÇESİ!..

FLAŞ! CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN 4G'Yİ VETO ETTİ! İŞTE ERDOĞAN'IN GEREKÇESİ!..

4G ihalesi için geri sayım sürerken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ihaleye “kırmızı kart” çıktı. Türk Telekom’un 175. yıl dönümü etkinliğine katılan Erdoğan, “Buraya gelirken kısa bir brifing aldım. Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G’yi konuşuyor. 4G’yle hiç zaman kaybetmeyelim. O zaman 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner” diye konuştu.

KOMÜNİSTLER BİLE ANLADI

Türk Telekom’un 175. kuruluş yıldönümü için Ankara’da düzenlenen geceye eşi Emine Erdoğan’la birlikte katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekomünikasyon sektöründeki gelişmelere dikkat çekti. Türk Telekom’un özelleşme sürecinin uzun ve sancılı geçtiğini kaydeden Erdoğan, “2005’teki özelleştirmeden sonra kurumda yaşananlar ne denli doğru karar verdiğimizi gösterdi. Türk Telekom’un özelleşme sürecindeki eleştirilerin ne kadar haksız ve yanlış olduğunu da görüyoruz. Telekom, eskisi gibi verimsiz bir kamu kurumu olarak devam etseydi, böyle yatırım yapma imkanı olur muydu. Dünyanın ileri gelen komünistleri bile anladı, ama bizimkiler anlamadı” diye konuştu.

GERİ DÜŞTÜNÜZ REKABETİ ARTIRIN

Turgut Özal’ın Türkiye’deki telekomünikasyon sektörünün gelişimi için önemli bir isim olduğunu belirten Erdoğan, telefonla iletişimin imtiyaz halinden çıkmasının Özal döneminde olduğunu söyledi. 2023 hedefleri için de Türk Telekom’un önemli bir destekçi olacağını öngördüğünü kaydeden Erdoğan, “Teknoloji geliştirme konusunda Türk Telekom’un çok daha önde olacağına inanıyoruz. Bu ara rekabet halinde olduğu şirketten geri düşme hali var. Rekabeti artırın” dedi.

İNTERNETİ HİÇ OLMAYANA 2 YIL BEDAVA İNTERNET

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri da, gecenin başında yaptığı kısa konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederken; Türkiye’ye yatırım yapmayı Hariri ailesi olarak önemsediklerini söyledi. Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ise bugüne kadar yaptıkları yatırımları anlatarak, “Yatırıma ayrılan kaynakla 6 bin 500 okul inşa edilebilir, 16 bin kilometre yol yapılabilir, 3 Boğaziçi Köprüsü inşa edilebilirdi” dedi. 4G hizmetleri için Türk Telekom’un altyapısının kullanılacağını kaydeden Aslan, “4G hizmetleri için de hazırız. Ülkeye en güçlü en kaliteli 4G’yi getirme sözü veriyoruz. 4G’de ne kadar hazır olduğumuzu konuşuyoruz günlerdir. Buna bir gösterge olarak GSM şirketimiz Avea Türkiye’de hız rekorunu kırdı. Önümüzdeki yıllarda daha da hızlanarak sözümüzü tutacağız. 5G teknolojisi için de şimdiden çalışmaya başladık. Türk Telekom 2023 hedeflerinin en büyük destekçisidir” diye konuştu. Aslan yeni bir kampanyaya da başladıklarını açıklayarak, “Daha önce hiç internet kullanmayanlara, 2 yıl süreyle bedava internet vereceğiz. Amacımız sayısal farklılığı ortadan kaldırmak” dedi. 

DÜZYATAN ANLATTI

Türk Telekom’un 175. yıldönümü için düzenlenen gecede, Diriliş dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan da Türk Telekom’un tarihini salonda bulunanlara sinevizyon eşliğinde anlattı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLER4g  cumhurbaşkanı  veto