UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! 'SOYKIRIM' TASARISINI ONAYLAYAN AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN BAŞKANINDAN AHMET DAVUTOĞLU'NA TELEFON!..

FLAŞ! 'SOYKIRIM' TASARISINI ONAYLAYAN AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN BAŞKANINDAN AHMET DAVUTOĞLU'NA TELEFON!..

FLAŞ! 'SOYKIRIM'  TASARISINI ONAYLAYAN AVRUPA PARLAMENTOSU'NUN BAŞKANINDAN AHMET DAVUTOĞLU'NA TELEFON!..

1915 olaylarına ilişkin tasarıyı onaylayan Avrupa Parlamentosu'nun Başkanı Martin Schulz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradı.

Schulz, kararın kendisinin bulunmadığı bir oturumda kabul edildiğini, Türkiye'nin tepkisini de anladığını söyledi. Başbakan Davutoğlu ise AP kararına ilişkin Türkiye'nin tepkisini kuvvetli ifadelerle Schulz'a iletirken, tarihi siyasi amaçlarla çarpıtmaya çalışan çevrelerin bu girişiminin, Türkiye-AB ilişkilerine zarar verebileceği gibi, Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşıya varılmasına dönük çabaları da olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

ENDÜLÜS DOSYASI AÇILIR

Davutoğlu'nun telefonda Schulz'a İspanya topraklarında kurulan Endülüs İslam Devleti'nde Haçlı ordularınca katledilen yüzbinlerce Müslüman'a atıfta bulunarak, "İspanya Endülüs dosyası da açılır" dediği öğrenildi.

ESMA'ÜL HÜSNA'YLA BULUŞMA

Davutoğlu, vekili listesine giren 99 kadın aday ile AK Parti Genel Merkezi'nde buluştu. "99 kadın adayımız var. 99, Esma'ül Hüsna'dır. Güzel isimlerin her biri vardır" diyen Başbakan, 28 Şubat sürecinde kadınları ikna odalarına gönderenlerin şimdi Meclis dışında kaldıklarına dikkat çekti.

Takvim

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13