UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ÜNLÜ OYUNCU YAŞADIĞI KÜRTAJ DENEYİMİNİ ANLATTI!..

FLAŞ! ÜNLÜ OYUNCU YAŞADIĞI KÜRTAJ DENEYİMİNİ ANLATTI!..

FLAŞ! ÜNLÜ OYUNCU YAŞADIĞI KÜRTAJ DENEYİMİNİ ANLATTI!..

'Girls' dizisinin 'Jessa'sı Jemima Kirke, üreme haklarıyla ilgili bir videoda kendi kürtaj deneyimini anlattı: "İnsanların gebelik ve gebeliği sonlandırma konularında hâlâ utangaç olduğunu görüyorum, bu yüzden ben kendi hikâyemle özellikle diğer kadınlara karşı her zaman açık oluyorum."

Oyuncu, ressam ve iki  çocuk annesi, en çok ‘Girls’ dizisindeki ‘Jessa’ rolüyle tanınan Jemima Kirke ‘Üreme Hakları Merkezi’nin ‘Draw The Line’ adlı kampanyası için hazırlanan videoda kendi kürtaj deneyiminden bahsetti. Kirke, 2007 yılında, o zamanki erkek arkadaşından hamile kaldığını ve sonuçta kürtaj olmaya karar verdiğini anlattı: “O dönem mutlu, sağlıklı bir çocuk yetiştirmeye uygun bir hayatım yoktu. Bunun adil olmayacağını hissettim.”

Kirke’ün kişisel öyküsü, üreme hakları mücadelesindeki bazı önemli noktaların altını çiziyor. Kirke gebeliğini sonlandırmaya karar verdiğinde henüz öğrenciymiş ve işlemin ücretini kendisi ödemek durumunda kalmış. Genç oyuncu videoda işlem için hesabındaki tüm parayı kullandığı ve parası yetmediği için de anesteziden feragat ettiğini anlatıyor: “Özgür seçim hakkımız olduğunu ve istediğimizi yapabileceğimizi düşünüyoruz ama bu tip engellerle karşılaşıp üstesinden gelmek zorunda kalıyoruz.”

İki kız çocuğu annesi olan Kirke, üreme hakları mücadelesinin kendisinin anne rolüyle de bağlantılı olduğuna dikkat çekiyor: “Kızlarımın özsaygıları ve bedenlerine dair konularla şimdiden ilgiliyim. Ergenlik çağına ya da yirmilerine geldiklerinde, kızlarımın bedenlerini çevreleyen politik meselelerin ortadan kalkmış olması beni mutlu eder. Üreme konularının kadınların aralarında özgürce konuşabildikleri bir alan olması gerektiğini düşünüyorum.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERJemima Kirke  kürtaj  girls