UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! ENGELLİ BİR VATANDAŞ YARDIM ALAMADIĞINI ÖNE SÜREREK KENDİNİ ATEŞE VERDİ!..

FLAŞ! ENGELLİ BİR VATANDAŞ YARDIM ALAMADIĞINI ÖNE SÜREREK KENDİNİ ATEŞE VERDİ!..

FLAŞ! ENGELLİ BİR VATANDAŞ YARDIM ALAMADIĞINI ÖNE SÜREREK KENDİNİ ATEŞE VERDİ!..

Malatya'da, Ali Özbay isimli bir engelli yurttaş, yardım alamadığı gerekçesiyle valilik binası önünde kendini ateşe verdi. Alevler içinde kaldıktan sonra söndürülen Özbay'ın yanına gelen Vali Süleyman Kamçı, yardım sözü verdi.

Malatya'da evinde yiyecek hiçbir gıda maddesi bulunmadığı için Ali Özbay isimli bir engelli yurttaş, Malatya Valiliği önünde üzerine benzin döküp, kendini ateşe verdi. Dilekçe ile valiliğe yardım başvurusunda bulunmasına rağmen yardım eli uzatılmayınca bugün valilik binasının önüne gelen engelli yurttaş, yanında getirdiği pet şişe içerisindeki benzini üzerine döküp, çakmakla kendini ateşe verdi. Üzerindeki elbiseler kısa sürede alev alan Özbay'ı, çevredeki yurttaşlar söndürmeye çalıştı. Bir valilik görevlisi de yangın söndürme tüpüyle alevler içindeki Özbay'a müdahale edip, yangını söndürdü.

Vücudunun bir kısmı yanan Özbay, haber verilen sağlık görevlilerini beklemeye başladı.

Bu sırada olayı duyan Vali Süleyman Kamçı da olay yerine gelerek Özbay ile konuştu. Vali Kamçı'ya derdini anlatan Özbay, yardım alamamaktan şikayet etti.

Vali Kamçı'nın kendisine daha önce maaş bağlandığını hatırlatması üzerine Özbay, "5 yıldır maaş alamıyordum. 1 ay oldu ilk maaşımı aldım. Ancak onunla ancak borçlarımı ödedim. Evim kira. Ev ağabeyimin. O 'evi satarım' dediği için kira veriyorum. 2 bin liraya yakın borcum var" diyerek yaşadığı mağduriyeti anlattı. Bunun üzerine Vali Kamçı, var borçlarını ödeyeceklerini söyleyip, kendisini bir daha yakmayacağına dair Özbay'dan söz aldı.

Özbay daha sonra olay yerine ulaşan 112 Acil Servis ekipleri tarafından yurttaşların yardımıyla sedyeye konulup, ambulansla Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özbay, daha sonra yanık ünitesi bulunan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMalatya  Ali Özbay