UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ!..OĞULCAN TANRIYAR YAZIYOR: “DEMET AKALIN’IN BİR DOĞRUSU, BİR YANLIŞI!.. DOĞRUSU; ÇEVRESİNDE “TEMİZLİK” YANLIŞI; “İNTİKAM”!..

FLAŞ!..OĞULCAN TANRIYAR YAZIYOR: “DEMET AKALIN’IN BİR DOĞRUSU, BİR YANLIŞI!.. DOĞRUSU; ÇEVRESİNDE “TEMİZLİK” YANLIŞI; “İNTİKAM”!..

FLAŞ!..OĞULCAN TANRIYAR YAZIYOR: “DEMET AKALIN’IN BİR DOĞRUSU, BİR YANLIŞI!.. DOĞRUSU; ÇEVRESİNDE “TEMİZLİK” YANLIŞI; “İNTİKAM”!..

Oğulcan Tanrıyar yazıyor:

“Son dönemde Demet Akalın’ın bir doğrusunu, bir yanlışını gözlemliyorum.

Önce yanlışı!..

Demet Akalın, tam da yaza doğru “İntikam” isimli bir şarkıyla çıkış yaptı. Dinledim ve açıkçası şaşırdım.

Zaten son albümünde de cepten yemişti aslında...

Bu kez tam cepten yemeye dönmüş!..

Bence çok hatalı bir seçim…

Nasıl böyle bir hataya düşer, inanamıyorum.

Son derece renksiz, inişi-çıkışı olmayan, dum-tıs, dum-tıs son derece vasat bir şarkı… Sözleri, besteyle bile uyumsuz… Bazı kelimeler müziğe oturmuyor, Demet Akalın, stüdyoda söylerken bile zorlanmış. Nakaratta bile söylenmiyor şarkı… Nakaratı bile peslerde kalmış, yükselmiyor şarkı ve asla coşku havası vermiyor.

Belli ki “intikam” lafına takmış Demet Akalın, bu lafı beğenmiş ama hepsi bu… Hiç beklemesin bu şarkının “yazın şarkısı” olmasını… Mutlaka başka şarkıları vardır. Şimdi karizmayı da çizmek istemez ama, hemen 10-15 gün içinde bir başka şarkıyla çıkmalı ortalığa… Yoksa cepten yiyor resmen…

Tam Demet Akalın’ın “intikam”ını dinledikten sonra Ayşe Hatun Önal’ın şarkılarına takıldım da…

Pek kimse farkında değil galiba(farkında olan farkında da) çok fark atmış Ayşe Hatun Önal… Bir kere aranje olarak çok çok önde!..

Hele “İntikam”ı dinledikten sonra biraz biraz eleştirdiğim Ayşe Hatun Önal’ın Güm Güm isimli şarkısı adeta Madonna gibi geldi bana!.. Biraz ince eleyip sık dokuduğum için Güm Güm’ü bile eleştirirken, İntikam’dan sonra aralarında çok büyük fark olduğunu düşündüm.

Ve artık kabul etmek gerekiyor ki, bir kısır döngü içersindeki Demet’le Hande arasından Ayşe Hatun Önal fena sıyrılma şansına sahip… Şarkılarıyla bu potansiyeli yakaladığı kesin ama duruş ve strateji olarak ne yapacak bilemiyorum.

Gelelim ikinci konuya, Demet Akalın’ın doğrusuna…

Çevresinde ciddi bir temizlik yapma kararı almasını çok doğru karşılıyorum Demet Akalın’ın

Yanındaki çürük elmaları bir bir temizleyen Demet Akalın’ın yanından ayrılan vokalistciklerin, şimdi onun arkasından yazdıklarını görünce, (Not: Bu arada bu yazıdan hemen sonra Demet Akalın ve yanındakilerle ilgili yazdıklarını hemen sildi!..) Demet Akalın’ın ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor.

Akalın tahmin ediyorum, dönüp okumuyordur bile…

Herhalde, acıyordur sadece…

Demet Akalın’la olağanüStü tecrübe kazanma şansını yakalayıp, bu şekildeki kafa yapılarıyla daha olmadan dalından yere düşen bu minik vokalistcikler, zaten hemen telekizların eline ve ardından da son derece kötü gece kulüplerine düşmüş durumdalar...

Yani bir daha çıkışı olmayan bir çukura… Yakında şarkı söylemek yerine, telekız pazarlama işlerinde de görürsek şaşırmayacağız vallahi..

İşte bu konularda hep acaip bir önsezisi var Demet Akalın’ın..

Hissediyor çürük elmaları ve anında koyuyor kapı önüne…

Oğulcan Tanrıyar  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13