UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! GÜLER SABANCI VE SERTAB ERENER 'ÇOCUK GELİN OLMASIN' PROJESİNİN BASIN TOPLANTISINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR!..

FLAŞ! GÜLER SABANCI VE SERTAB ERENER 'ÇOCUK GELİN OLMASIN' PROJESİNİN BASIN TOPLANTISINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR!..

FLAŞ! GÜLER SABANCI VE SERTAB ERENER 'ÇOCUK GELİN OLMASIN' PROJESİNİN BASIN TOPLANTISINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR!..

SABANCI Vakfı’nın "Çocuk Gelin Olmasın" projesi kapsamında düzenlenen basın toplantısında, söz ve müziğini Sezen Aksu ve Sertap Erener’in yazdığı "Kız Leyla" şarkısı için ünlü yönetmen Çağan Irmak tarafından çekilen klibin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ’Kız Leyla’ şarkısındaki emeklerinden dolayı Sertap Erener’e, Sezen Aksu’ya ve Çağan Irmak’a teşekkür etti. Sabancı, "Kız çocukları gelin olmasın, çocukluklarını yaşasın. Evet iyi eğitilsinler, hiç değilse 18 yaşına kadar eğitim alsınlar. Sonra kendi ayakları üzerinde durabilsinler" dedi.

GÜLER SABANCI : DUYGUSALLAŞIYORUM, GÖZLERİM DOLUYOR...

Levent’teki Sabancı Center’da düzenlenen ve sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Yetkin Dikinciler’in yaptığı programda Güler Sabancı, şarkıyı seslendiren Sertap Erener ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Güler Sabancı burada yaptığı konuşmada, "Kız Leyla" şarkısındaki emeklerinden dolayı Sertap Erener’e, Sezen Aksu’ya ve Çağan Irmak’a teşekkür etti. Sabancı, "Şarkıyı her dinlediğinde duygusallaşıyorum, gözlerim doluyor. Sertap Erener ve Sezen Aksu’ya çok teşekkür ediyorum. Onların birlikte yarattığı bu esere daha sonra Çağan Irmak’ın bu klibi çekmesi bugün bizim bir araya gelmemize neden oldu" dedi. Sabancı, çocuk gelin sorununun çok çeşitli gerekçeleri olduğunu belirtti.

"KIZ ÇOCUKLARI GELİN OLMASINLAR"

Sorunun gündemde tutulması gerektiğinin altını çizen Sabancı, şöyle konuştu:

"Daha iyi bir gelecek için, kız çocuklarımızın insan haklarını, çocuk haklarını sağlayacak bir gelecek için sürekli ve el ele çalışmamız gerekiyor. Sanatçısı, sivil toplum örgütleri, siyasiler, toplumun her kesimin bu konuda yapacak işi, verecek desteği var. Bu sorunu hep beraber çözebiliriz. Bu kliple inşallah Türkiye’nin her yerinde televizyonlarda yayınlanacak, sosyal medyada yayınlanacak. Bu konunun bu şekilde gündemde tutulmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu sorunun bir çok boyutu var ancak bir gerçek var ki kız çocukları gelin olmasınlar, çocukluklarını yaşasınlar. İyi eğitilsinler, hiç değilse 18 yaşına kadar eğitim alsınlar sonra kendi ayakları üzerinde durabilsinler ve kendi hayatlarıyla ilgili karar verebilsinler."

ERENER: ERKEKLERİN DE BU KONUYA SAHİP ÇIKACAĞINDAN EMİNİM

Sanatçı Sertap Erener ise "Kız Leyla" şarkısını bir gece Sezen Aksu ile muhabbet ederken yazma fikrinin ortaya çıktığını, sonrasında da Güler Sabancı ile temasa geçtiklerini anlattı. Çocuk gelinler konususunda herkesin bireysel sorumlulukları olacağını söyleyen Erener, "Bu konu erkekleri de içine alan bir konu. Erkeklerin de bu konuya sahip çıkacağından eminim. Esas mesele de zaten bunu hep birlikte çözebilmemiz" diye konuştu. Erener, bu yıl bu konu ile ilgili Sabancı Vakfı ile çalışacağını bildirdi. Çocuk gelin konusunun sadece Türkiye’nin problemi olmadığına işaret eden Erener, yazar Elif Şafak ile "Kız Leyla" şarkısının İngilizce versiyonunu yazmaya başladıklarını, bunu bütün dünya ile paylaşmayı planladıkları bilgisini verdi.

SABANCI VAKFI GENEL MÜDÜRÜ: "KADIN" KONULU PROJELERE 15 MİLYON LİRA KAYNAK AYIRDIK"

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ise konuşmasında vakfın kadınların sorunları ile ilgili olarak yürüttükleri projeler hakkında bilgiler verdi. Koyunsağan, "Kadın konusuyla ilgili projelere 15 milyon lira kaynak ayırdık. Projelerimizde doğrudan dokunduğumuz insan sayısı 140 bin. 600 bine yakın kişiye ise dolaylı yollardan projelerimiz ile dokunduk" dedi.

KLİBİ İZLERKEN DUYGULANDILAR

Konuşmaların ardından ’Kız Leyla’ şarkısı için Çağan Irmak’ın çektiği klip, salondakiler tarafından ilgiyle seyredildi. Güler Sabancı ve Sertap Erener’in klibi izlerken gözlerinin dolduğu ve duygulandıkları görüldü.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13